ZINEDIN ZIDAN NIJE ZINEDIN ZIDAN: Šokantne tvrdnje italijanskog novinara

Novosti online

28. 06. 2022. u 08:08

ZINEDIN Zidan nas je oduševljavao na fudbalskom terenu. Čarolije kakve je izvodio kao igrač je mogao malo ko da uradi, a partije u Bordou, Juventusu, Real Madridu i francuskoj reprezentaciji se i dalje prepričavaju.

ЗИНЕДИН ЗИДАН НИЈЕ ЗИНЕДИН ЗИДАН: Шокантне тврдње италијанског новинара

FOTO: AP

Maestro sa loptom je bio doktor na terenu, ali i pored aut-linije. Rezultati na klupi Real Madrida su to potvrdili i skoro da ne postoji zaljubljenik u fudbal koji ne obožava "Zi Zua". 

Poslednjih meseci njegovo ime se vezivalo za klupu PSŽ-a, a sada je postao tema iz neobičnih razloga. Kako prenose italijanski mediji - Zinedin Zidan nije njegovo pravo ime!

Sportski novinar i pisac Federiko Bufa je u jednoj od svojih emisija istakao da je legendarni fudbaler i trener zapravo rođen kao Zajid Aldid Al Jazid! 

Poznato je da je Zidan alžirskog porekla, a odrastao je u siromašnoj porodici. Otac Smail mu je bio noćni čuvar i magacioner, a majka Malika domaćica.

- Imam afinitet prema arapskom svetu. Imam to u krvi, preko roditelja. Veoma sam ponosan što sam Francuz, ali sam veoma ponosan i na svoje korene i raznolikost - rekao je svojevremeno Zidan. 

Njegova majka Malika je domaćica, dok je otac Smail bio magacioner, ali su uspeli da od Zinedina naprave pravog majstora za fudbalske nauke.

BONUS VIDEO: Igrači Crvene zvezde otputovali na pripreme u Sloveniju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri