"ASANO NIJE DOBIO NA SUDU": Oglasio se advokat FK Partizana, klub je pokrenuo žalbeni postupak u Lozani

Novosti online

27. 06. 2022. u 12:39

ADVOKAT FK Partizana Zoran Damjanović izjavio je danas da veruje da će Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Švajcarskoj doneti odluku u korist crno-belih u sporu sa japanskim fudbalerom Takumom Asanom.

АСАНО НИЈЕ ДОБИО НА СУДУ: Огласио се адвокат ФК Партизана, клуб је покренуо жалбени поступак у Лозани

FOTO: M. Vukadinović

Asano je dobio spor u prvostepenom postupku pred FIFA i ako ta odluka ostane na snazi, crno-beli će morati da mu isplate 453.281 evro i 898.467 dinara.

Međutim, Zoran Damjanović je u razgovoru za portal "Telegraf" izjavio da crno-beli ne moraju da isplate novac Japancu dok CAS ne donese konačnu odluku nakon žalbe Partizana.

- Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, jer se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično usvojeni zahtevi igrača. Od januara 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS, kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku. Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj - izjavio je Damjanović.

Takuma Asano trenutno nastupa u bundesligašu Bohumu.

Japanski napadač u Humsku je stigao avgusta 2019. godine, a za crno-bele je nastupao do maja 2021, kada je raskinuo ugovor.


BONUS VIDEO: Andrade trenirao sa novim saigračima
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)