OMLADINCI IGRAJU PROTIV AUSTRIJE: Izboriti bar baraž!

S. R.

25. 06. 2022. u 10:00

SLEDI odlučujućih 90 minuta za "orliće" na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Omladinska reprezentacija Srbije igra večeras (20.00) u 3. kolu u Banjskoj Bistrici protiv Austrije, a plasman u polufinale je dostižan.

ОМЛАДИНЦИ ИГРАЈУ ПРОТИВ АУСТРИЈЕ: Изборити бар бараж!

FOTO: FSS

Ipak, ne zavisi samo od pulena Aleksandra Jovića, jer za to je potrebna naša ubedljiva pobeda, uz poraz Izraela od Engleske, a da se ukupno nadoknadi minus od šest pogodaka.

Ono što je realnije jeste da odigramo nerešeno ili trijumfujemo, što bi nam donelo baraž za SP 2023. u Indoneziji, protiv trećeplasirane selekcije iz grupe B (Slovačka je sinoć u direktnom okršaju za tu poziciju savladala Rumuniju sa 1:0).

Ovoj generaciji fudbalera sreća se već dvaput osmehnula u prethodnim rundama. Prvi deo kvalifikacija u Albaniji "orlići" su prošli zahvaljujući boljoj gol-razlici od domaćina, dok su se na EP plasirali zbog manjeg broja žutih kartona u odnosu na Ukrajinu, na mini-turniru u Holandiji početkom juna.


- Momcima svaka čast na svemu što su do sada pokazali u pristupu i odnosu prema dresu. Fokus je sada na Austriji. Uradili smo analizu, učinićemo sve da spremno uđemo u taj duel - naglašava Jović.

Defanzivac Stefan Leković ističe da je želja svih u ekipi da se makar obezbedi peto mesto i SP.

- Verujem da ćemo ostvariti taj cilj. Nadam se da ćemo obradovati sve u Srbiji - zaključio je mladi štoper.
 

BONUS VIDEO - Ko su najbolji strelci u istoriji svetskih prvenstava


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)