STOLICA GARANT OFANZIVE! Aleksandar Filipović: Navijači mogu da očekuju da Partizan će igrati lep, dopadljiv fudbal sa mnogo golova"

M. BLAŽIĆ

22. 06. 2022. u 19:50

JAGODINA, Voždovac, pa četiri i po godine sticanja važnog internacionalnog iskustva u beloruskom BATE Borisovu i od ovog leta Partizan.

СТОЛИЦА ГАРАНТ ОФАНЗИВЕ! Александар Филиповић: Навијачи могу да очекују да Партизан ће играти леп, допадљив фудбал са много голова

FOTO: FK Partizan

Od izveštača ""Novosti"

Stameni defanzivac, rođeni Leskovčanin, Aleksandar Filipović, posle 11 godina profesionalnog bavljenja fudbalom je dočekao nesumnjivo najznačajniji izazov u dosadašnjoj karijeri na koji gleda sa puno optimizma i zadovoljstva.


- Nova sredina, vratio sam se konačno kući i vrlo sam srećan zbog toga. Došao sam u klub u kome poznajem puno saigrača, što me takođe raduje - kaže Filipović na pripremama u Sloveniji.

Za mnoge je ovaj transfer bio iznenađenje, čak i za samog fudbalera, koji je nadimak dobio po nekadašnjem fudbaleru Liverpula Jonu Arneu Riseu.

- Nisam očekivao ponudu Partizana, da budem iskren do kraja. Kada sam dobio poziv trenera Ilije Stolice i kada mi je preneo stav da želi da se priključim timu, ostalo je samo moje "zeleno svetlo" i da se počne sa pregovorima. Sve se vrlo brzo izdešavalo, malo sam razmislio, razgovarao i sa suprugom, predložio da se vratimo kući i složili smo se da je to najbolje rešenje.


Njegov dojučerašnji klub je džentlmenski izašao u susret momku, koji je tokom četiri i po godine u BATE Borisovu propuštao utakmice samo zbog suspenzije.

- Sve se brzo odigralo, jer sam već imao dogovor sa BATE Borisovim da me puste ukoliko dođe ponuda koja će zadovoljiti obe strane i nije bilo problema. Nisu želeli da mi stoje na putu, imali smo sjajan odnos i verujem da su i oni srećni zbog mene. Bio sam dugo u Borisovu i odigrao preko 170 utakmica za klub, pa su me zaista i voleli i poštovali. Osećao sam se kao da nisam stranac u Belorusiji.

"Radno mesto" desni bek, a ono što može da raduje stručni štab crno-belih je da Filipoviću nije strana nijedna pozicija u poslednjoj liniji.

- U BATE sam igrao najviše levog beka, ali sam po potrebi igrao i desnog beka i štopera.. Uveren sam da mi neće biti problem ni pozicija gde me trener vidi, tim pre što mi je desna noga jača. Dakle, potrebno je samo uklapanje sa timom i biće sve u redu. Trener Stolica mi je i u prvom razgovoru napomenuo da me vidi na poziciji desnog beka, ali meni je svejedno.

Kada bi mogao da opiše sebe navijačima u rečenici, Filipović bi rekao:

- Rekao bih da sam uvek izuzetno vezan i lojalan klubu za koji igram i da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sto odsto svojih mogućnosti. I boriti se za klub kako bih dosegao svoje ciljeve.

Veliku prednost za novog desnog beka crno-belih predstavlja dobro poznavanje metodologije rada šefa stručnog štaba.

- Bilo je prelepo u Voždovcu tih godina. Jednostavno, kada je trener Stolica došao u klub, na svakom treningu i sastanku je bilo mnogo pozitivne energije, igrali smo lep fudbal, a on je imao uvek dobar odnos sa svim igračima. Nadam se da će tako biti ovoga puta, jer imamo sve preduslove.

Ciljevi su uvek isti, a druga letnja akvizicija, posle Šehovića, uverava navijače da će imati šta da vide.

- Mogu da očekuju Partizan koji igra lep, dopadljiv fudbal, koji konstantno napada, želi da se pita na terenu, postiže puno golova i verujem, bori se za trofeje - zaključio je Filipović.

ANDRADE U ČETVRTAK U SLOVENIJI

SVE pojedinosti transfera iskusnog veziste Patrika Andradea (29) su precizirane, pa će internacionalac sa Zelenortskih ostrva po slovu ugovora naredne tri sezone provesti u Humskoj. Dojučerašnji igrač Karabaga je sinoć doputovao u Beograd, tokom prepodnevnih časova ga očekuju lekarski pregledi, a već večeras će se pridružiti novim saigračima na pripremama u Ptuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri