RAT U UKRAJINI ZATVORIO "SANTJAGO BERNABEU": Florentino Perez saopštio loše vesti za Real

Novosti online

18. 06. 2022. u 15:03

RUSKA invazije na Ukrajinu i dalje ima uticaj širom sveta i Evrope. Efekat rata oseća i slavni Real Madrid, koji je morao da promeni svoje planove za stadion "Santjago Bernabeu".

РАТ У УКРАЈИНИ ЗАТВОРИО САНТЈАГО БЕРНАБЕУ: Флорентино Перез саопштио лоше вести за Реал

FOTO: EPA

Naime, radovi na ovom velelepnom zdanju traju od 2019. godine i prvobitno je bilo predviđeno da se završe ove godine. Sam stadion je sagrađen pre 75 godina, a 14. decembra bio je dogovoren kao datum završetka renoviranja njegovo svečano novo otvaranje.

 

Međutim, tokom svog intervjua u sredu za "El Ćiringito", predsednik Real Madrida, Florentino Perez izneo je najnovije informacije o situaciji.

- Biće gotov za godinu dana, na kraju sledeće sezone. Počeli smo sa radom i odmah nakon što je došla pandemija. A onda je rat u Ukrajini i to, kao što svi znamo, izazvao dve stvari, nedostatak materijala i povećanje cena. Ali mi smo u procesu rešavanja svih problema i srećni smo što smo počeli, čak i ako je to bilo pre pandemije.

FOTO:  EPA

Prema AS-ovom izveštaju, klub očekuje da će sezonu 2023/24 početi na svom novom stadionu. Atmosfera na "Santjago Bernabeu" bila je jedan od ključnih faktora tokom trka "kraljevića" na Ligi šampiona, sa nekoliko dramatičnih povrataka. 

Bio je ovo još jedna primer koliko se politika uplela u sport i koliko su dalokosežni efekti ratnih dešavanja u Ukrajini. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju