DANAS JE UZEO 100 MILIONA EVRA: Majka sakupljala flaše da mu kupi kopačke, užina jedini dnevni obrok...

Novosti online

13. 06. 2022. u 11:17

Bila je 2013. godina kada su roditelji teška srca dopustili 14-godišnjaku da napusti svoj dom i potpiše za velikana. Napustio je svoj Artiges i otišao u 600 kilometara udaljeni Montevideo. Potpisao je za Penjarol, a skoro deset godina kasnije Liverpul ga je platio 100 miliona evra.

ДАНАС ЈЕ УЗЕО 100 МИЛИОНА ЕВРА: Мајка сакупљала флаше да му купи копачке, ужина једини дневни оброк...

Foto: Printskrin

Darvin Nunjez (22) je nova zvezda evropskog fudbala zbog kojeg je Liverpul oborio sve klupske rekorde samo kako bi ga doveo u svoje redove.

Dok je bio dečak, školska užina mu je bila jedini dnevni obrok. Otac mu je bio zidar i nije mogao da napusti posao, a majka je skupljala flaše i prodavala ih kako bi mu kupila nove kopačke.

Njegov prvi mandat u Penjarolu nije prošao kako je zamislio. Zbog porodičnih problema se morao vratiti kući, da bi sa 16 godina lokalni tim promovisao u treću ligu. Tada je povredio i ukrštene ligamente.

Operisao se, a godinu i po nije igrao fudbal. Tada je radio osam sati dnevno. Ali novu šansu je dočekao i iskoristio je. Opet je stigao poziv Penjarola.

Prvi meč je završio u suzama. Plakao je od bolova pa je morao na novu operaciju. Opet se oporavio i postao je mladi reprezentativac svoje zemlje.

Golove nije postizao pa su na društvenim mrežama počeli da ga uništavaju, što je i sam priznao jednom prilikom.

- Bio sam dosta na društvenim mrežama. Video sam komentare koji mi se nisu svideli i bilo mi je muka - rekao je Nunjez koji je tada telefon koristio samo za razgovor.

Foto: Printskrin

 

Nakon tri sezone u Penjarolu stigao je poziv iz Evrope. Prvo je došao u Almeriju, a zatim je usledio transfer u Benfiku. U prošloj sezoni na 41 utakmici je postigao 34 gola.

Najbrži koji je bio jeste Liverpul. Platili su ga 80 miliona plus 20 miliona bonusa i postao je najskuplji igrač u istoriji slavnih Redsa.

- Ne zaboravljam odakle sam. Ponizna i radna porodica. Otac mi je dnevno radio osam do devet sati, a majka je na ulici skupljala flaše i prodavala ih - rekao je Nunjez.

Iako bi mnogi u njegovom slučaju to čuvali kao veliku tajnu, teško detinjstvo koje je prošao Nunjez ništa ne krije i o svemu priča s dosta ponosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)