"PA ZAŠTO SAM ONDA DOVEO BAKAJOKA?": Đenaro Gatuzo negira optužbe da je rasista, vodi se kampanja protiv njega

Novosti online

07. 06. 2022. u 10:20

NEKADAŠNjI legendarni fudbaler, a sada trener Đenaro Gatuzo uskoro će biti predstavljen kao šef stručnog štaba Valensije. Međutim, u španskim medijima je mnogo negativnih komentara na račun italijanskog stručnjaka.

ПА ЗАШТО САМ ОНДА ДОВЕО БАКАЈОКА?: Ђенаро Гатузо негира оптужбе да је расиста, води се кампања против њега

Rino Gatuzo foto: EPA

Španci pišu da je trener odbijen pre nekoliko godina od strane Totenhema zbog pobune navijača, zbog njegovih navodno kontroverznih stavova o pojedinim pitanjima. Optužen je da je rasista, homofob i ksenofob.

Navijači engleskog kluba su se tada vratili 13 godina ranije i podsetili na njegove reči, dok je još igrao fudbal u Milanu i za selekciju Italije.

- Ovo je 2008. godina i svako može da radi šta hoće. Ali ja sam protiv homoseksualnih brakova, to je svetogrđe za mene. Odrastao sam uz porodične vrednosti, poštujući veru, tako da mi je to potpuno strano - kazao je tada Gatuzo. Iste godine je u jednoj TV emisiji rekao da "fudbal nije za žene".


Izjave poput ovih, koštale su stratega posla u Engleskoj, jer su navijači izvršili preveliki pritisak na čelnike kluba.

Sada, slična stvar kao u Londonu mu se dešava i u Španiji. Fanovi Valensije skupljaju potpise za stopiranje Italijanovog dolaska na klupu "slepih miševa".

Gatuzo je posle svega odlučio da se javno oglasi i demantovao je sve ono što mu se stavlja na teret.

- Moja istorija govori sama za sebe. Ja sam rasista, homofob, ksenofob, seksista? Ljudi, da li ste normalni, šta sve pričate i pišete - izjavio je nekadašnji italijanski reprezentativac.

A onda je i obrazložio svoj stav.

- Zamislite ja sam rasista. Zašto sam doveo Bakajoka u Napoli. Nikada nisam reč lošu rekao o crnim igračima, sa mnogima sam igrao i imam prijatelje među njima. Kaijeru sam napravio zahvaljujući napornom radu. Niko mi ništa nije poklonio i niko nema prava da me optužuje za stvari koje nemaju veze sa istinom - zaključio je Gatuzo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)