SRBIJA SE VRATILA NA POBEDNIČKI KOLOSEK: Odlični "orlovi" razbili Sloveniju u Ligi nacija (FOTO/VIDEO)

Č. V.

05. 06. 2022. u 19:27 >> 22:51

FUDBALSKA reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu u B diviziji Lige nacija. "Orlovi" su na stadionu "Rajko Mitić" pobedili Sloveniju sa 4:1.

СРБИЈА СЕ ВРАТИЛА НА ПОБЕДНИЧКИ КОЛОСЕК: Одлични орлови разбили Словенију у Лиги нација (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: AP/Darko Vojinovic

Ovo je ono što je trebalo izabranicima Dragana Stojkovića Piksija - povratak na trijumfalni kolosek. Norveška je očigledno bila loš dan. Protiv "dežela" se vratila prepoznatljiva igra iz kvalifikacija koja svakog navijača može da raduje.

Selektor je izmešao karte u odnosu na duel sa skandinavskom selekcijom, ali to nije sprečilo Srbiju da od starta nametne žestok ritam. To je odmah uslovilo odličnom prilikom koju nije iskoristio Đorđe Jovanović, šutirao je iz izgledne pozicije visoko preko gola.

Napadi pred golom Jana Oblaka su nastavili da se ređaju. Nagrada je stigla u 24. minutu. Aleksandar Mitrović je natrčao na odbijenu loptu i glavom je zakucao u mrežu rivala. Bio je 45. gol napadača Fulama rekordera po broju pogodaka u dresu sa državnim grbom.

Nedugo posle vođstva usledio je hladan tuš za našu reprezentaciju. Nepažnju u odbrani je iskoristio Petar Stojanović i na sjajan način savladao Predraga Rajkovića.

Nije to mnogo uticalo na Srbiju. Pristup igri se nije promenio ni u drugom poluvremenu. Na teren su od starta nastavka zaigrali Radonjić, Jović i Tadić i to se ispostavilo kao odličan izbor Stojkovića.

Radonjić i Jović su uspeli da postignu gol, dok je kapiten "orlova" upisao dve asistencije. Najpre je to uradio u 56. minutu kada je Milinković-Savić posle kornera pogodio mrežu rivala, a potom i u drugom minutu nadoknade. Odlično je uposlio Radonjića koji se odlično snašao ispred gola rivala.

Jović se u strelce upisao takođe glavom i to posle centaršuta Živkovića sa desne strane. Zanimljivo jedino je brzonogi krilni igrač dao gol nogom za našu selekciju na ovom meču.

Srbija naredni meč u Ligi nacija igra u četvrtak od 20.45 protiv Švedske u gostima.

Srbija - Slovenija 4:1 (1:1)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Hesus Hil Mancano (Španija). Strelci: Mitrović u 24, Milinković-Savić u 56, Jović u 85, Radonjić u 92. minutu za Srbiju - Stojanović u 30. minutu za Sloveniju.

Srbija (3-4-1-2): Rajković - Milenković, Mašović, S. Mitrović - Živković, Maksimović, Ilić (od 46. Tadić), Ristić (od 46. Radonjić) - S. Milinković-Savić (od 71. Lukić) - Jovanović (od 46. Jović), A. Mitrović (od 81. Račić).

Slovenija (3-5-1-1): Oblak - Blažič, Bijol, Mevlja (od 79. Sikošek) - Stojanović, Zajc (od 84. Zahović), Stanković (od 63. Šporar), Kurtić, Karničnik - Lovrić (od 79. Celar) - Šeško (od 63. Gnezda Cerin).

 

Drugo poluvreme: Srbija - Slovenija 4:1

90+5' - Kraj utakmice.

90+2' - Novi gol Srbije. Radonjić je umakao odbrani rivala i uspeo da se upiše u strelce. Zanimljivo to je bio prvi gol koji je naša reprezentacija postigla nogom na ovom susretu.

85' - Upisao se i Luka Jović! Mnogo ovaj gol znači napadaču "orlova". Andrija Živković je sjajno podigao loptu, a član Reala je odlično pratio akciju i glavom matirao Oblaka.

81' - Priliku da zaigra na ovoj utakmici dobio je i Uroš Račić koji menja Aleksandra Mitrovića. Napadača Fulama je publika na stadionu "Rajko Mitić" ispratila aplauzom.

74' - Napravio je Piksi još jednu promenu. Strelac drugog gola Sergej Milinković Savić je izašao iz igre, a na teren je ušao Saša Lukić.

66' - Odlična akcija "orlova". Tadić je ostavio povratnu loptu Joviću koji je šutirao iz dobre pozicije. Ipak, isprečio se Blažič i sprečio novi gol Srbije.

60' - Sreću je sada imala domaća selekcija. Slovenci su iskoristili smušenost naše odbrane, Stojanović je poslao loptu ka Šešku koji nije bio precizan iz izgledne pozicije. Ali i da je postigao gol on bi bio poništen jer se nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Aleksandar Mitrović/FOTO: AP/Darko Vojinovic

56' - Srbija ponovo vodi. Tadić je izveo korner sa leve strane, a Milinković Savić je sjajno skočio na prvoj stativi i "orlovi" po drugi put stižu do prednosti. Ovo je bio njegov šesti pogodak za nacionalni tim.

55' - Bravura Oblaka. Živković je sjajno centrirao sa desne strane, Mitrović je šutirao glavom, no golman Atletiko Madrida se bacio i sprečio novo vođstvo "orlova".

50' - Opet je Srbija dobro otvorila poluvreme. Pokušali su posle uigrane kombinacije Tadić i Mitrović da nadmudre odbranu rivala, ali su gostu uspeli da otklone opasnot.

46' - Selektor Srbije Dragan Stojković napravio je tri promene na startu drugog poluvremena. U igri su ušli Nemanja Radonjić, Luka Jović i Dušan Tadić, a utakmica je završena za Đorđa Jovanovića, Ivana Ilića i Mihaila Ristića.

Prvo poluvreme: Srbija - Slovenija 1:1

45' - Kraj prvog poluvremena!

39' - Dobar napad domeće selekcije. Mitrović i Maksimović su odigrali dupli pas, vezista je potom šutirao, ali to nije uradio onako kako je želeo, pa nije bilo opasnosti po Oblaka.

37' - Hrabije je zaigrala "dežela" nakon poravnanja rezultata. Miha Zajc je oprobao udarac sa nekih 16 metara, no ovoga puta nije bilo opasnosti za čuvara mreže Srbije.

30' - Slovenija je brzo izjednačila. Odlično kontru istrčali su gosti. Petar Stojanović je pobegao odbrani i onda lobovao Rajkovića. Navijači su sigurno u neverici, s obzirom na to da su "orlovi" dobro igrali i bili mnogo bolji rival.

24' - Srbija vodi. Mitrović je doveo našu selekciju do prednosti. Ivan Ilić je izveo korner, Milinković-Savić je odlično šutirao, taj pokušaj je zaustavio Oblak, ali je na loptu natrčao napadač Fulama i glavom je smestio u mrežu rivala.

22' - Malo je i pritisak "orlova" splasnuo. Nema više toliko žustrih napada. Dobro je to što Slovenije ne izlazi na polovinu Srbije, pa Predrag Rajković nema posla. Sudija Hesus Hil Mancano je pokazao i prvi žuti karton, dobio ga je Aleksandar Mitrović zbog prigovora.

13' - Izabranici Dragana Stojkovića su bolje otvorili meč. Igra se na polovini rivala i prava je šteta što naša reprezentacija nije iskoristila jednu od dve odlične prilike.

8' - Neverovatno šta je Srbija promašila. Igrači Slovenije su napravili veliku grešku, iskoristio je to Sergej i izbacio Jovanovića jedan na jedan sa Oblakom, a napadač Makabija umesto da šutira hteo je da proigra Mitrovića i velika prilika je otišla u nepovrat.

3' - Velika prilika za "orlove". Živković je odlično proigrao Jovanovića koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla visoko preko gola koji čuva Jan Oblak.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić". Prvi sa centra su krenuli igrači Slovenije.

Uoči meča:

I jedna i druga reprezentacija su na startu takmičenja dožeivele poraze i to kao domaćini. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su izgubili od Norveške, a ekipa Matjaža Keka od Švedske.

Zanimljivo ovo će biti prvi susret ovih selekcija još od 2011. godina i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Tada je Slovenija slavila kao domaćin sa 1:0 pogotkom Dareta Vršića.

Nema nikakve dileme da će Srbija ići na trijumf na ovom susretu. Povratak na pobednički kolosek može mnogo da znači pre svega na polju samopouzdanja.

Podsetimo, ove dve selekcije će igrati i za sedam dana, ali tada će "orlovi" biti gosti.

Sastavi:

Srbija (3-4-1-2): Rajković - Milenković, Mašović, S. Mitrović - Živković, Maksimović, Ilić, Ristić - S. Milinković-Savić - Jovanović, A. Mitrović.

Slovenija (3-5-1-1): Oblak - Blažič, Bijol, Mevlja - Stojanović, Zajc, Stanković, Kurtić, Karničnik - Lovrić - Šeško.

BONUS VIDEO: Razočaravajuće prazne tribine na premijeri Srbije u ligi nacija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)