DŽAJIĆ MU NUDIO VILU NA DEDINJU, ON ODBIO: "Balkanski Maradona" otkrio dugo čuvanu tajnu

Novosti online

03. 06. 2022. u 21:48 >> 21:48

FUDBALSKI stručnjak i ikona Hajduka iz Splita, Blaž Slišković u velikom intervjuu za srpski "Nedeljnik" otvorio je dušu i govorio o neki intrigantnim temama. U njegovom fokusu bili su karijeri, rat, utakmice s najvećim klubovima bivše Jugoslavije, kao i zanimljiva anegdota, vezana za njegov prelazak u redove Crvene zvezde.

ЏАЈИЋ МУ НУДИО ВИЛУ НА ДЕДИЊУ, ОН ОДБИО: Балкански Марадона открио дуго чувану тајну

FOTO: Fejsbuk

Razgovor sa rođenim Mostarcem ne može proći bez priče o mostarskom mostu. Tako je bilo i ovoga puta, a Slišković je kao i obično u svom prepoznatljivom, direktnom obraćanju "bez dlake" na jeziku pričao o užasima rata, koji se prožimaju kroz dugu istoriju simbola ovog grada.

- Što je za mene značilo rušenje tog mosta? Pa bila je to tužna slika. Samo znaš šta? Ako jeste, i samo ako jeste, istina da je most služio za prevoz municije za Armije BiH, drago mi je da je srušen. Ne zbog vojske, nego zbog metkova. Ja bih vam isto rekao da je HVO vozio istu robu preko tog mosta, tako je spašeno možda nečijih sto života. A jedan ljudski život ne vredi stotinu starih mostova. Dao bih sto jeb**** mostova za jedan život. I znate poentu? U Mostaru su svi ostali mostovi srušeni, svi su porušeni. Samo oni koji za njim žale toliko, žale jer su ga Turci napravili. Oni u tome vide smisao, kao što neki drugi vide smisao u tome da je neki most sagradila Austro-Ugarska. I za to vreme im nije žao deset hiljada ljudi. Kažu da je most simbol,  ali evo, napravili su nove. Treba objektivno gledati na stvari. Takvih priča o simbolima u Mostaru ima mnogo, a o objektivnim stvarima nitko ne govori - rekao je Slišković.

Popularni "Baka", govorio je i o tome kako su tekli pregovori sa Hajdukom iz Splita, kao i kako je tadašnji predsednik Crvene zvezde, Draga Džajić pokušao da ga namami na "Marakanu".

- Džaja je ovde bio najpošteniji. Rekao mi je - Baka, ne mogu parirati Hajduku s novcem. Mogu ti obećati vilu na Dedinju, ti biraš koju želiš, a ja ti obećam 90 utakmica u reprezentaciji. Kad mi je to rekao, začudio sam se. Tada sam tek počeo igrati za reprezentaciju, razmišljao sam: "kako mi to možete obećati?" A ja mu kažem: "ne treba mi kuća, imam veliku vilu kao što je tvoja u Mostaru, a za reprezentaciju, kako bude". I Partizan je ponudio novac, razgovarao sam i sa njima, Dinamo takođe. Ali izabrao sam Hajduk. Posle sam tek shvatio da mi je Džaja rekao istinu i da mi preko Miljanića može garantovati 90 utakmica, ali mi je drugo bilo važno. Hajduk me jako želeo, ne vredi to ni pričati, imali su najviše crnog novca od cele velike četvorke, unesenih u državu, bili su spremni učiniti sve da ja dođem. I što je najvažnije, bili su mi blizu kuće - zaključio je harizmatični igrač koji je okačio kopačke o klin.

Legendarni fudbaler u svojoj dugoj i bogatoj karijeri nastupao je za veliki broj klubova. Ponikao je u Veležu, kasnije nosio dres Olimpik Marselja, Hajduka iz Splita, francuskog Lensa i Rena, da bi preko Peskare karijeru završio u rodnom gradu, igrajući za Zrinjski.

Poznat je i po nadimku "balkanski Maradona", a čuvena je i njegova izjava vezana za svojevremeno najskuplji transfer u svetu fudbala.

- Ako Bejl vredi 100 miliona, onda Džajić vredi milijardu. 

Po fudbalskim kuloarima se priča da nije živeo sportskim životom. Često je bežao iz karantina sa priprema reprezentacije Jugoslavije, za koju je nastupao 26 puta i postigao tri gola.

Bio je i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, u periodu od 2002. do 2006.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima