SUPERLIGA OD 9. JULA: Klubovima iz elitnog ranga malo vreman za predah

M. B.

30. 05. 2022. u 22:29

REVANŠ mečevima baraža za popunu Superlige u nedelju je spuštena zavesa na sezonu 2021/2022, a za desetak dana većina članova srpskog elitnog ranga će započeti pripreme za novu, koja počinje ranije nego ikada, već 9. jula.

СУПЕРЛИГА ОД 9. ЈУЛА: Клубовима из елитног ранга мало времан за предах

FOTO: M. Vukadinović

Razlog za zgusnutiji kalendar nego što je uobičajeno leži u činjenici da će se u novembru i decembru održati Svetsko prvenstvo u Kataru.

Koliko god minimalan odmor u pauzi između obaveza u staroj i novoj sezoni ne prijao trenerima i igračima, sve će imati priliku da nadoknade u dugačkoj zimskoj pauzi, takođe prouzrokovano neuobičajenim terminom svetske smotre fudbala. Poslednje kolo prvog dela sezone planirano je za 13. novembar, dok je nastavak šampionata zakazan za 4. februar.

Ono što je zanimljivo je da će se superligaši za razliku od tek završenog prvenstva sada boriti za pet evropskih viza, umesto dosadašnje četiri. Prvaka Srbije očekuje direktan plasman u Ligu šampiona, dok će drugoplasirani igrati u kvalifikacijama najjačeg fudbalskog klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Osvajača Kupa Srbije očekuju borbe za ulazak u Ligu Evrope, a preostala dva predstavnika našeg fudbala po tabeli će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Sastav

Crvena zvezda

Partizan
Čukarički
Radnički
Voždovac
TSC
Vojvodina
Napredak
Radnik
Kolubara
Spartak
Mladost
Novi Pazar
Radnički KG
Mladost NS
Javor

BONUS VIDEO: Koliko novca su donele titule najboljima u Top 5 fudbalskih liga?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)