HITNO SE OGLASILA UEFA: Najveća sramota u istoriji finala Lige šampiona

Novosti online

29. 05. 2022. u 08:12

Real je pobedio Liverpul u finalu Lige šampiona, ali li, to nije jedina tema o kojoj se priča posle meča u Parizu, mnogo više se komentariše sramotno loša organizacija meča od strane UEFA.

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА УЕФА: Највећа срамота у историји финала Лиге шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Prvo je meč kasnio više od pola sata, pa su tokom ceremonije otvaranja navijači preskakali ogradu u pokušaju da uđu, da bi potom i policija reagovala i tukla navijače. 

UEFA se oglasila posle debakla i nemilih scena u prestonici Francuske.

- Pred početak meča je nekoliko hiljada navijača Liverpula napravilo redove, jer su pokušali da uđu sa falsifikovanim ulaznicama. Zbog toga je početak kasnio, kako bismo omogućili onima koji imaju ulaznice da uđu na stadion. Stvari su potom izmicale kontroli, pa je policija morala da koristi biber-sprej i da ih nasilno udaljava sa stadiona. UEFA se saoseća savim onima koji su pogođeni ovim dešavanjima i pokrenuli smo istragu sa francuskom policijom i fudbalskim savezom Francuske", navodi se u saopštenju.

Međutim, informacije koje stižu od strane britanskih novinara govore da to nije tačno i da je veliki broj navijača ostao van stadiona uprkos legalno kupljenim kartama i da im policija nije otvorila kapije da uđu na tribine.

FOTO: Tanjug/AP

 

Takođe, sve je više pristalica "crvenih" koji tvrde da je policija koristila prekomernu silu i da je tom prilikom povređeno dosta žene i dece.

- Nisam razgovarao sa porodicom još uvek, ali znam da su imali mnogo problema da uđu. Čuo sam neke stvari koje nisu ni malo dobre. Ne znam u ovom trenutku mnogo o tome", kratko je prokomentarisao Jirgen Klop odmah posle meča.

Još tokom finalne utakmice Liverpul je objavio saopštenje povodom skandalozne organizacije utakmice i kašnjenja zbog haosa ispred stadiona. Engleski klub je kratko poručio:

- Izuzetno smo razočarani problemima sa ulaskom na stadion i slomom bezbednosnih barijera na koje su navijači Liverpula naišli ove večeri na stadionu ' Francuska'. Ovo je najveći meč u evropskom fudbalu i navijači ne bi trebalo da dožive scene koje smo videli večeras. Zvanično samo podneli zahtev za istragom, koja će okriti uzroke ovih neprihvatljivih problema", objavio je Liverpul.

BONUS VIDEO: TRANSFER ZVEZDA: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)