"PIKSI JE NAŠ, GINUO JE ZA ZVEZDU": Legenda crveno-belih oštro odgovorila "delijama"

Novosti online

28. 05. 2022. u 13:56 >> 13:56

BURA koju je izazvalo veliko finale Kupa Srbije ne stišava se i dalje. Prelepi golovi, borba za prestiž, odlazak trenera Partizana Aleksandra Stanojevića ali i transparent upućen selektoru fudbalske reprezentacije Srbije, Draganu Stojkoviću Piksiju, obeležili su minulo finale.

ПИКСИ ЈЕ НАШ, ГИНУО ЈЕ ЗА ЗВЕЗДУ: Легенда црвено-белих оштро одговорила делијама

FOTO: M. Vukadinović

Naime, najvatrenije pristalice šampiona Srbije imale su poruku za selektora naše zemlje.

"Delije" su pokazale da nisu prijateljski nastrojeni prema petoj zvezdinoj zvezdi.

- Nikada nije bila tvoja, ti nikada nisi bio naš. Decenijskog potopa posle tebe, seća se svaki zvezdaš. Sajonara - pisalo je na transparentu koji se našao na severnoj tribini.

Povodom događaja u razgovoru za "Kurir" oglasio se i Vladimir Cvetković, jedan od najboljih košarkaša u Istoriji Crvene zvezde i bivši funkcioner kluba iz Ljutice Bogdana.

Instagram / markoo

- Nisam bio na stadionu četvrtak uveče. Nije mi jasan razlog. Piksi je veliko srpsko, svetsko i Zvezdino ime, ne znam zašto je to tako. On je Zvezdina zvezda, zasluženo. Ne odlazim na stadion iz zdravstvenih razloga, ne mogu ništa konkretno da kažem, sem da mi je čudno- počeo je priču Cvetković i nastavio:

- Ja samo znam da je Piksi svaki meč u Zvezdi ginuo! Nije bitno da li smo igrali protiv nekog evropskog kluba, ili našeg niželigaža. Uvek je ulagao sebe, s pravom je bio jedan od najboljih, uvek. Bio je srčan igrač poznata je to stvar, to može da se proveri. Piksi finale u Bariju nije hteo da igra. Znam to veoma dobro, sećam se tih dana. Taj ciklus na putu ka evropskoj tituli bio sam uz ekipu, sedeo na klupi. Znam, da kad je Piksi ušao u igru u Bariju, naši su se igrači sledili. Odigrao je taj produžetak ležerno, a odbio je da puca penal. Protiv nas, protiv svoje Zvezde! To dosta govori o njegovom odnosu prema klubu.

FOTO: Z. Knežević

Vladimir Cvetković je bivši jugoslovenski košarkaš i sportski funkcioner. Jedan od najboljih košarkaša u istoriji Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije. Kao generalni sekretar fudbalskog gluba zajedno sa Draganom Džajićem bio je najzaslužniji za okupljanje ekipe koja je postala šampion Evrope i sveta.

BONUS VIDEO: Selektor Dragan Stojković Piksi stigao na "Marakanu" pred Kup Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati