"ZA OVAJ OSEĆAJ SE ŽIVI": Aleksandar Katai bravurama pokazao kakvog majstora Zvezda ima

Đ. SAMOILOVIĆ

28. 05. 2022. u 10:30

KAKVOG majstora Zvezda ima u svojim redovima... Verovatno je vreme za unosan transfer i igre pod bleštavim svetlima nekih od najvećih svetskih stadiona za Aleksandra Kataija (31) prošlo, ali ono što radi u crveno-belom dresu je i veća satisfakcija za ofanzivca najplemenitijeg kova.

ЗА ОВАЈ ОСЕЋАЈ СЕ ЖИВИ: Александар Катаи бравурама показао каквог мајстора Звезда има

FOTO: M. Vukadinović

Jer šta mu treba više? Ovacije sa tribina na kojima je svrstan u redove božanstva, uloga kakvu samo poželeti može. Svako malo, potezi od kojih zastaje dah, pokazatelj su da u vremenu kada snaga i fizička priprema imaju glavnu ulogu u fudbalu, mesto za majstore na petoparcu će uvek biti rezervisano na travnatom pravouganoniku. Možda je fraza, i to često izlizana. Ali, Katai je igrač zbog kojeg vredi odvojiti novac, kupiti kartu i slobodno popodne provesti na stadionu.

Pokazao je to Zvezdin "magiko" iz Srbobrana i u finalu Kupa Srbije protiv Partizana (2:1), sa dva pogotka koja se ne viđaju tako često na domaćim bunjištima. Time je potpisao duplu krunu crveno-belih.

- Osećaj je fenomenalan, odbranili smo duplu krunu... Celu sezonu smo bili drugi, jurili Partizan i dočekali svoju šansu da ih prestignemo i osvojimo titulu. Sad na sve to dođe i ovo, osećaj je nenormalan - utisci su Kataija posle poslednjeg meča u sezoni.

Dve bravure kojima je doneo Zvezdi pobedu nad Partizanom, prihvatio bi oberučke da mu je neko ponudio pre samog meča.

- Bez razmišljanja - sa širokim osmehom rekao je Katai.

Verovatno se kosa na glavi svih navijača Zvezde podigla u tom 72. minutu kada je Katai istrčao sam pred Nemanju Stevanovića. Racionalni deo mozga, naložio bi svakom čoveku da šutne iz prve dobre pozicije. Ali, geniji imaju drugačiju konfiguraciju od ostalih smrtnika. Zalomio je golmana Partizana kada bi retko ko to učinio i kada se činilo da će mu lopta pobeći, samo je "ćušnuo" pored protivničkih igrača i zapalio "Marakanu". Taj osećaj doduše, nije mu bio stran.

- Da, malo mi je lopta pobegla, ali hvala bogu stigao sam je i prešla je liniju. Inače, ne bih rekao da sam junak. Ovo je timska pobeda, bilo je Borjanovih odbrana, ostali su imali odličnu utakmicu. Ovo je tim. Sad, ko će postići gol, da li ja, Mića (Mirko Ivanić prim. aut), Paki (Milan Pavkov prim. aut) ili Ohi, nebitno. Najvažnije je da smo mi ekipa - dodao je sjajni ofanzivac crveno-belih.

UMEĆE Drugi Aleksandrov gol/FOTO: M. Vukadinović

U sezoni za nama, ostaće upisano - 32 gola i 14 asistencija Aleksandra Kataija. Poslednji derbi, samo je šlag na slavljeničkoj torti. Mada, još se Katai dvoumi da li mu je to omiljena pobeda nad večitim rivalom.

- Pa, možda može i da se kaže... Moram malo da saberem utiske posle ove. Bilo je drugih koje smo pobeđivali, onaj derbi kada smo slavili 2:0 ovde za vraćanje u život. Videćemo kada prođe malo vremena, biće mi jasnije - dodaje Magiko.

Postao je u ovoj sezoni Katai noćna mora Partizana. Gol u prvom derbiju za izjednačenje, pa zatim "hokejaška" asistencija i pogodak u pobedi od 2:0. A onda, krešendo u finalu Kupa. Inspiraciju i razlog zašto je to tako, pronalazi u značaju rivalstva koje srpskim fudbalom vedri i oblači od sredine prošlog veka.

- Pa to je derbi... Pun stadion, da li igrali kod kuće ili kod njih. Za te utakmice se živi - kratko dodaje Katai.

Odmor, pa napad na Ligu šampiona

UŽIVAĆE narednih dana Katai. Ipak, predah će biti kratkotrajan. Već devetog ili desetog jula, Zvezda kreće u noviu superligašku avanturu, dok će početkom avgusta početi i bitka za Ligu šampiona, koja je označena kao primarni cilj u letnjoj ligi, kako Dejan Stanković voli da preimenuje uvodni deo sezone.

- Naravno da napadamo Ligu šampiona. Titula je i bila cilj, kako bismo imali tu opciju. Daćemo maksimum, ali sada idemo na odmor pa da se spremimo za to - optimističan je Katai.

Stiže i Kangva?

JOŠ jedno u nizu potencijalnih pojačanja Crvene zvezde za narednu sezonu je vezista Arsenala iz Tule Kings Kangva. Reprezentativac Zambije imao je zapažene partije u ruskom timu koji je ispao iz elitnog ranga domaćeg takmičenja i sarađivao je sa Miodragom Božovićem, bivšim trenerom Zvezde koji je na račun Kangve imao samo reči hvale.

BONUS VIDEO: Katai odličnom kontrom ponovo doneo prednost Zvezdi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOBIO DVA ŽUTA, A NE I CRVENI: Evo zbog čega je kontroverzni Argentinac ostao na terenu