SOTIROVSKI IMA REŠENJE ZA KRIZU NIŠKOG SPORTA: Spajanje klubova i sportsko društvo pod jednim imenom

Novosti online

27. 05. 2022. u 19:30

KRIZA potresa niški sport, a osim FK Radnički drugi superligaši ne beleže očekivane rezultate, dok su mnogi timovi ispali iz najviših rangova.

СОТИРОВСКИ ИМА РЕШЕЊЕ ЗА КРИЗУ НИШКОГ СПОРТА: Спајање клубова и спортско друштво под једним именом

Foto Tanjug

Primera radi, košarkaški klub Konstantin davno je ispao iz Prve lige, a ne cvetaju ruže ni rukometnom klubu Železničar. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ima predlog kako rešiti krizu u niškom sportu.

Veliki broj klubova u jednom sportu vodi do razvodnjavanja talenta, a ujedno nedostatka rezultata.

- Tog sam stava, gde su se ljudi podelili i da se dogovorimo da Niš, kao treći grad po veličini, ima po jedan sportski klub u svakom sportu. I da to Grad finansira, a da taj klub ujedini sve sujete i podele, razdore. I sa jednim jakim klubom Niš može da nastupa na svim takmičenjima. Tako bismo sve sportove podigli maksimalno i da znamo kome i zašto dajemo novac. To je jedinstven način da se svi stručnjaci ujedine u jedan klub, a mi kao Grad maksimalno pomognemo - rekla je Sotirovski, a prenose "Južne Vesti".

Kao dobar primer ovakve prakse uzela je Kragujevac.

- Stalno ističem kao dobar primer Kragujevac, koji se kroz privredno društvo okupio sportiste i na taj način finansira i kontroliše. Verovatno ćemo i mi te primere slediti. Naravno, ovo je sve naša želja - kaže gradonačenica.

Izbor kako da ovaj model zaživi bio bi ostavljen sportskim radnicima.

- Mi smo tu da ih finansijski pratimo. Trenutno smo prinuđeni da finansijski podržavamo, ne jedan klub, nego 6 ili 10. Teško je i Komisiji koja gleda njihove programe i rezultate, kome dati ili ne dati, kome više, kome manje. Uvek se nađe neko nezadovoljan i priče ko za koga lobira. Mislim da je krajnje vreme da se prvo uozbiljimo i da poštujemo taj novac koji dolazi od svih građana našeg grada. I da znamo šta plaćemo i za šta se borimo. Košarka je jedan od sportova koji ima šest klubova, treći rang takmičenja i to je za Niš više nego poražavajuće - dodaje Sotirovski.

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade