NOVO LICE NA BANOVOM BRDU: Čukarički predstavio trenera za evropsku scenu

Novosti online

26. 05. 2022. u 16:27

FUDBALERI Čukaričkog još jednom su zasluženo izborili plasman u Evropu i mogu polako da počnu sa formiranjem stručnog štaba i igračkog kadra pred sezonu velikih očekivanja. U nove pohode neće ući sa Sašom Ilićem ili Milanom Lešnjakom, koji su trasirali put ka kvalifikacijama za kontinentalno takmičenje, već sa novim licem na klupi.

НОВО ЛИЦЕ НА БАНОВОМ БРДУ: Чукарички представио тренера за европску сцену

foto: N. Paraušić

Klub sa Banovog brda je to danas i zvanično potvrdio, a na klupskom sajtu je objavljen i intervju sa novim strategom ''brđana'' - Dušanom Krekezom.

Tom prilikom rođeni Beograđanin predstavio je svoj stručni štab, u kom će mesto naći i jedan kiparski stručnjak.

- Pomoćnik će biti Kipranin Hristos Panteli, radio je sa mnom u AEL-u, dugo se znamo. Milan Lešnjak će biti moj saradnik, trener u prvom timu. Kondicioni trener je Igor Delibašić, radio je u surduličkom Radniku, kadetima i omladincima Crvene zvezde, rukometnom klubu Vojvodina. Milovan Sikimić će ostati u omladinskoj školi, ali će biti i spona sa prvim timom. To je takođe vrlo bitna stavka, s obzirom na to da klub dosta pridaje pažnje mladim igračima. Trener golmana ostaje Oliver Kovačević, analitičar Luka Jevtović, uz ostatak stručnog štaba koji neće biti menjan - izjavio je Kerkez.

Čukarički je već dugi niz godina u vrhu srpskog fudbala, sa velikim ambicijama, a to je da u nekoj daljoj budućnosti postane konkurent beogradskim večitim rivalima.

- Ambiciozan sam trener, ali nemam šta mnogo da menjam što se tiče ciljeva ekipe. Naravno, onaj osnovni je da se izbori Evropa, osvajanje Kupa je uvek dosta realan cilj. Čukarički ima svoj stil i način igre, treba da teži ka tome. Na meni je, ako mogu, i da poboljšam ekipu. Uglavnom, trudićemo se da napravimo rezultat, i u prvenstvu, i u Evropi.

Klub sa Banovog brda prava je fabrika fudbalskih talenata, a uz produkte svoje škole, mudrom transfer politikom stigli su u sam vrh Superlige.

- Transferi i prodaja igrača su neminovnost u Srbiji, klubovi se izdržavaju od toga. Čukarički ima takvu filozofiju da se posebno vodi briga o mladim igračima. Svi momci koji su otišli u inostranstvo bili su spremni za naredni korak, a klub je uvek bio spreman da nadomesti njihove odlaske. Pokušaćemo da dovedemo igrače koji će podići kvalitet, sa željom da Čukarički i dalje bude u vrhu srpskog fudbala - zaključio je novi šef struke "brđana". 

Kerkez je od 2014. do 2017. godine radio u omladinskim kategorijama AEL-a iz Limasola i kao trener drugog tima, da bi naredne četiri godine uspešno vodio prvi tim sa kojim je 2019. godine, osvajanjem Kupa Kipra, ostvario najveći uspeh. Jedno vreme bio je šef akademije Anortozisa.

Bonus video: Vatreni večiti derbi - "delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a