"ŠEST MESECI NISAM MOGAO DA SPAVAM OD BOLOVA" : Ispovest Zlatana Ibrahimovića o periodu patnje na terenu i van njega

Novosti online

26. 05. 2022. u 22:20

ZVEZDA fudbalskog kluba Milan, Zlatan Ibrahimović tvrdi da je igrao bez prednjih ukrštenih ligamenata poslednjih šest meseci sezone i da je jedva spavao od bolova.

ШЕСТ МЕСЕЦИ НИСАМ МОГАО ДА СПАВАМ ОД БОЛОВА : Исповест Златана Ибрахимовића о периоду патње на терену и ван њега

Foto: Tanjug/AP

Milan je potvrdio da je napadač podvrgnut operaciji u sredu. Prema prognozama medicinskog tima "rosonera" očekuje se da će biti van stroja u periodu od oko osam meseci.

Ovom rođenom pobedniku gladnog fudbala, čija su osnovna duševna hrana golovi, ovo će sigurno teško pasti. On je igrao sezonu opterećen upornom povredom, sa kojom dugoročno kuburi. Ipak, uprkos svemu bio je bitna figura tima iz Milana i stavio svoj prepoznatiljivi pečat na overu skudeta, postigavši osam golova u 30 nastupa u svim takmičenjima. 

Sada, 40-godišnjak je detaljno opisao koliko je period koji je iza njega bio prožet emotivnim i fizičkim bolom.

- Proteklih šest meseci igrao sam bez ligamenata u levom kolenu. Otok sam imao šest meseci, bio je u stanju da treniram sa ekipom samo 10 puta u poslednjih šest meseci, primio sam više od 20 injekcija, svaki dan pio lekove protiv bolova. Šest meseci sam jedva spavao od bolova. Nikada nisam toliko patio na terenu i van njega. Nešto što je nemoguće učinio sam mogućim, u mislima sam imao samo jedan cilj, da saigrače i trenera učinim šampionima Italije, jer sam im dao obećanje. Danas imam nove ligamente i još jedan trofej- rekao je Ibrahimović.

Mediji u Italiji poslednjih dana nagađaju da će ovo biti kraj jedne karijere, koja je obeležila magičnu igru na travi u prethodne dve decenije.

BONUS VIDEO: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića