MRKELA ARHIVIRAO TITULU: U četvrtak Partizan, pa prelazni rok

Novosti online

23. 05. 2022. u 14:15

SPORTSKI direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je danas da su crveno-beli zasluženo osvojili titulu prvaka države i istakao da su do nje stigli napadačkim stilom fudbala.

МРКЕЛА АРХИВИРАО ТИТУЛУ: У четвртак Партизан, па прелазни рок

FOTO: FK Crvena zvezda

- Potpuno zasluženo smo šampioni. Bila je izuzetno naporna sezona, imali smo pet bodova zaostatka na polusezoni, ali smo se 'skupili' i priredili svim zvezdašima proleće za pamćenje - rekao je Mrkela za klupski sajt.

- Činjenica da smo ostvarili 15 pobeda u Super ligi, uz remi, dovoljno govori o tome kako smo delovali u prethodnom periodu, ali i kada se sumira čitava godina, svi statistički parametri jasno ukazuju na to da je Crvena zvezda zasluženo prvak - dodao je Mrkela.

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su juče titulu prvaka Srbije, pošto su na svom terenu pobedili Voždovac sa 3:1, u utakmici poslednjeg, 37. kola Super lige Srbije.

Crveno-beli su stigli do pete uzastopne, a 33. titule u istoriji kluba, osvojivši 100 bodova, dva više od Partizana.

- Ono što me posebno raduje je to da smo najefikasnija ekipa u prvenstvu, jer fudbal kom težimo je napadački i mislim da nas je takav rezon vodio do trofeja - istakao je Mrkela.

On je dodao da su u klubu izuzetno zadovoljni kvalitetom tima i onim što su igrači pružali ove sezone, kako u prvenstvu, tako i u Evropi.

- U četvrtak nas čeka i finale Kupa (protiv Partizana), kada verujem da ćemo ponovo biti pravi. Nema odmora za nas, uveliko spremamo letnji prelazni rok i siguran sam da ćemo naredne sezone biti još bolji - rekao je Mrkela.

- Takođe, moram da istaknem da smo izuzetno ponosni na to što su naši i omladinci i kadeti osvojili šampionsku titulu, to je pokazatelj da spremamo i naše talente za sve izazove koji ih čekaju u prvom timu, gde ih već čeka plejada Zvezdine dece koja je prošla taj put - zaključio je on.

Bonus video: Velika bakljada "delija" u završnici meča Crvena zvezda - Voždovac

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024