BARSELONA U VELIKOM PROBLEMU: Hitno moraju da zarade 50.000.000 evra, inače...

A. Ilić

21. 05. 2022. u 09:16

FUDBALSKI klub Barselona pokušava na sve načine da ispliva iz problema. Kad god se učini da je katalonski gigant isplivao iz novčanog ponora, novi problemi se pojave.

БАРСЕЛОНА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Хитно морају да зараде 50.000.000 евра, иначе...

FOTO: AP

Katalonski "Sport" navodi da je plan tima da na obeštećenjima za igrače zaradi ukupno 150.000.000 evra.

Trenutno je situacija toliko teška, da je hitno potrebno zaraditi 50 miliona evra, kako bi se zatvorila finansijska konstrukcija za dovođenje Roberta Levantovskog.

Sport tvrdi da postoje tri ključna igrača na kojima se može brzo zaraditi. Frenki de Jong, Seržinjo Dest i Memfis Depaj.

De Jong je najvrjedniji

Holandski vezista Frenki de Jong je najveći potencijal za prodaju. Interesantan je gotovo svim timovima, a kao najrealnija opcija navodi se Mančester junajted koji će od leta voditi upravo bivši De Jongov trener Erik Ten Gag.

Foto: EPA-EFE/RAUL CARO

Barselona navodno za njega traži 90.000.000 evra, a pristali bi i na manje ukoliko obeštećenje bude isplaćeno u što kraćem roku. Ćavi je izrazio želju da zadrži De Jonga, ali Sport tvrdi da će ga Laporta prodati u slučaju prave ponude.

Dvojac ide u paketu.

Seržinjo Dest je drugi najtraženiji fudbaler "los culosa". Barselona traži način da dovede Sezara Aspilikuetu, a takođe žele da zadrže Danija Alveša. U planu je i produžetak saradnje sa Serhiom Robertom, te bi pozicija desnog beka bila solidno popunjena. Za Amerikanca je potrebno izdvojiti 20 miliona evra.

FOTO: EPA

Treća opcija je Memfis Depaj, koji je sa Barselonom potpisao ugovor na dve godine, te u slučaju da ga sada ne prodaju Katalonci ga mogu besplatno izgubiti. Depaj vredi 45 miliona evra, a klub mu ne bi pravio problem da promeni sredinu ukoliko zainteresovana strana izdvoji bar 30.000.000 evra.

BONUS VIDEO: Moćna koreografija „delija“ pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)