SENZACIJA NA POMOLU: Garet Bejl, nekada drugi najskuplji fudbaler planete seli se u drugu ligu

Novosti online

20. 05. 2022. u 16:42

KAPITENU Velsa i rekorderu Geretu Bejlu ovog leta ističe ugovor sa Real Madridom, ali je pozvan je da pronađe klub, u kome će trenirati sledeće sezone, ako ekipa Roba Pejdža stigne do završne smotre Svetskog prvenstva.

СЕНЗАЦИЈА НА ПОМОЛУ: Гарет Бејл, некада други најскупљи фудбалер планете сели се у другу лигу

Tanjug/AP

Čovek koji se pretvori u neku drugačiju "zverku" kada obuče nacionalni dres mogao bi prema nekim navodima i da završi karijeru koja je u padu. Ipak, danas britanski mediji javljaju o njegovom mogućem povratku u domovinu.

Ako Vels stigne do Katara, selektor ove zemlje, Pejdž kaže da bi Bejl trebalo da pronađe klub za sledeću sezonu i smatra da bi njegov lokalni Kardif mogao biti idealan, jer dele teren za trening sa nacionalnim timom. 

- Potvrđujem da postoje neki kontakti između kluba i igrača. Na kraju, to je odluka Gereta i Kardif sitija. Ima puno smisla, nisu samo puka nagađanja, priča se bazira na poligonu koji mu je poznat. Apsolutno će morati da bude deo kluba i da trenira, čak i ako ne igra, mora ostati u jakom tempu sa drugim igračima svaki dan. Na kraju, da vidimo šta će se desiti sa sudbinom nacionalne selekcije. Verovatno ću biti prvi posle utakmice koji će postaviti pitanje o njegovom daljem koraku u karijeri.

Vels je stigao do finala baraža kada je kapiten i rekorder Bejl (32) postigao dva gola u martu protiv Austrije, uključujući i fantastičan slobodan udarac. Oni su samo jednu utakmicu udaljeni od Svetskog prvenstva u Kataru, jer Vels pokušava da dođe do svog prvog učešća ovog novembra, još od davne 1958. godine.

Bejl bi mogao okačiti kopačke o klin, ukoliko njegova zemlja propusti istorijsku šansu (Vels igra protiv pobdnika meča Škotska - Ukrajina). Pejdž to ne želi i gledaće da slavni igrač ove male zemlje dobije funkciju u reprezentaciji.

- Ne bih to želeo. Vrata su mu uvek otvorena, za ono što radi ne mora više ni da igra, ima svoje mesto u svlačionici.

Još uvek aktuelni igrač "kraljevskog kluba" bi trebalo da se pridruži Velsu nakon Realovog finala Lige šampiona. Spekuliše se da bi mogao da se pojavi pre nego što je očekivano, jer ga Anćeloti nema u taktičkim planovima pred meč sezone.

- Ako uopšte neće igrati i Real Madrid je zadovoljan što ga pušta, onda bismo ga, naravno, želeli u kampu.

Pejdž je u četvrtak imenovao svoj tim, a takođe je uključio i Arona Remzija, koji ima 20 golova u 70 utakmica za svoju državu. Remzi, na pozajmici u Rendžersu iz Juventusa, tragično je promašio penal, pošto je škotski klub izgubio finale Lige Evrope, posle jedanaesteraca od Ajntrahta iz Frankfurta.

- Uopšte ne sumnjam ako dođe do penala, kada bude nastupao za reprezentaciju da će ga izvest i- uveren je strateg "zmajeva" u smirenost svog pulena. 

Garet Bejl odigrao je samo sedam mečeva (ukupno 290 minuta) od kada se vratio sa pozajmice iz Totenhema, pa svi u Realu čekaju da istekne njegov ugovor. Odlazi bez obeštećenja, a plaćen je 101 milion evra 2013. godine. Činio je nezaboravan tandem sa Ronaldom i Benzemom i zajedno su osvojili četiri Lige šampiona.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)