KLOP: NIKADA NE ODUSTAJEMO! "Fudbal je čudesna igra, mi ćemo pobediti Vulvse"

Z. Ć.

18. 05. 2022. u 20:00

SVA četiri trofeja su i dalje na nišanu. Liverpul je u zaostalom prvenstvenom meču napravio preokret u gostima protiv Sautemptona (2:1) i još može da se nada da će se posle dva domaća Kupa domoći i titule prvaka. A tu je i finale LŠ sa Realom.

КЛОП: НИКАДА НЕ ОДУСТАЈЕМО! Фудбал је чудесна игра, ми ћемо победити Вулвсе

Foto: AP

Pred odlučujuće, poslednje kolo u nedelju (17.00), lider Mančester siti se najviše pita jer ima bod više od "redsa" i biće domaćin Aston Vili, koju sa klupe predvodi Stiven Džerard, legenda Liverpula.

Džerard će biti i najveća uzdanica izabranicima Jirgena Klopa, mada su svi svesni da se zahuktala mašina pepa Gvardiole teško zaustavlja. Ako pobedi Vilu, Siti će osmi put doći do titule prvaka Engleske, a statističari su već izračunali da su šanse "građana" da zadrže prvo mesto čak 85 odsto. Liverpulu titulu donosi samo poraz ili remi Sitija, a njihova pobeda protiv Vulvsa.

- Mi nikada nismo odustajali - rekao je u svom, pobedničkom stilu Jirgen Klop.

- Pokušaćemo, to je naša poslednja utakmica u sezoni. Atmosfera na "Enfildu" sigurno će biti izvanredna, moramo da je iskoristimo. Fudbal je čudesna igra. Zavisimo od toga kako će se Aston Vila suprotstaviti, ali moramo da se fokusiramo na sebe.

Nemac je protiv Sautemptona napravio čak devet izmena u odnosu na tim koji je u subotu pobedio Čelsi u finalu FA kupa. Salah i Van Dajk su povređeni, ostale je odmarao.

- Toliko sam srećan zbog igre da me je to dirnulo. Ovi momci, to je kao da imate Ferarije u garaži. Izvanredno. Šta da kažem o ovoj grupi? Zločin je što Minamino ne igra više. Harvi nije dugo igrao, kao i Kertis. A svi su pomogli. Neverovatno. Napravio sam devet izmena i ovaj učinak je izuzetan. Od januara smo samo tri puta remizirali. Nikad nisam imao ovakvu grupu igrača - kaže Klop.

NE GUBIMO LAKO ŽIVCE

KLOP je posebno ponosan što njegova ekipa nije klonula iako je Sautempton poveo posle sumnjive situacije.

- Video sam reakciju ekipe kada smo primili gol. Smirili smo atmosferu, utakmica je postala uobičajena, a ne ona kakvu je Sautempton želeo. Zaslužili smo tri boda. Fanstastično - naglasio je Klop.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)