BROJKE NE LAŽU: ALEKSANDAR STANOJEVIĆ DRUGI NAJBOLJI TRENER U ISTORIJI PARTIZANA

Novosti online

18. 05. 2022. u 14:30

TRENER Partizana Aleksandar Stanojević upisao je 132. pobedu porazivši Voždovac i time postao drugi najuspešniji trener u istoriji beogradskog velikana.

БРОЈКЕ НЕ ЛАЖУ: АЛЕКСАНДАР СТАНОЈЕВИЋ ДРУГИ НАЈБОЉИ ТРЕНЕР У ИСТОРИЈИ ПАРТИЗАНА

FOTO: FK Partizan

Aktuelni strateg "parnog valjka" ostvario je 132. pobede kombinavano u prvenstvu, Kupu i evropskim takmičenjima i po tom parametru prestigao je čuvenog Ilješa Špica, koji ima 131, navodi se na zvaničnom sajtu crno-belih.

Ilješ Špic je čovek koji je utemeljivač Partizanove škole, vizionar koji je postavio fundamentalne postulate fudbalske ideologije koja je krasila crno-beli tim decenijama kasnije. U Humskoj će ostati upamćen kao čovek koji je stvorio čuvenu generaciju- Bobek, Čajkovski, Šoštarić, Simonovski, Atanacković, Mihajlović, Rupnik, Petrović, Radunović...
Stanojević se takođe nalazi na trećem mestu večne liste Partizanovih trenera po broju utakmica sa 173 ukupno i mogao bi i tu takođe prestići Ilješa Špica koji je na 206.


Apsolutni rekod u obe kategorije postavio je Ljubiša Tumbaković, koji je u periodu od 1992. do 1999. i od 2000. do 2002. godine predvodio beogradski tim. On je u 405 takmičarskih utakmica ostvario čak 295 pobeda.
Fudbalska čaršija juče ga je selila iz Humske, a klub je demantovao te navode, podsećajući da je Aleksandar Stanojević potpisao novi ugovor i da nema govora o njegovoj potencijalnoj želji da napusti kormilo Partizana. 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri