DEJAN SAVIĆEVIĆ: "Voleo je da trenira više od mene, ali nije više voleo fudbal"

Novosti online

18. 05. 2022. u 14:57

DEJAN Savićević bio je specijalni gost na promociji knjige "Piksi- sve za 10", autora Nebojše Petrovića.

ДЕЈАН САВИЋЕВИЋ: Волео је да тренира више од мене, али није више волео фудбал

Foto: N.Paraušić

Savićević se osvrnuo na radne navike našeg aktuelnog selektora reprezentacije.

- Imali smo vrhunske karijere, Piksi je bio poseban na svoj način, ja na svoj. On nije voleo više fudbal od mene, ali je voleo više da trenira, a ja sam bio drugačije fokusiran, rekao je Tanjugu aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Savićević je istakao da mu je zadovoljstvo što su prijatelji za ceo život, a koliko je prijateljstvo jako najbolje se videlo što ga je kada je stigao Piksi dočekao rečima: "Evo mog brata Dejana".

- On je počeo ranije da igra za reprezentaciju, a prijateljstvo je počelo od mog dolaska u Zvezdu. Zajedno smo osvojili duplu krunu, ali on je brzo otišao u inostranstvo i nije imao sreću da ostane i osvojimo titulu šampiona Evrope, a imao je nesreću da sretne nas u tom finalu protiv Marselja - istakao je Savićević.

Na podsećanje na čuvene golove Dragana Stojkovića protiv Francuske i Milana, na njegove asistencije, rekao je:

- Vidim, naoružali ste se informacijama. Tada protiv Francuske odigrao sam pola sata kao vojnik, kao i protiv Milana, ali i bez mojih asistencija dao je dosta golova, počev od Španaca, pa Danskoj i tako dalje - izjavio je popularni "genije".

Savićević je na današnji dan 1994. postigao čuveni gol za Milan u finalu Lige šampiona, a ističe da se nada kako će slavni klub za vikend posle 11 godina konačno osvojiti skudeto i krenuti da se vraća na stare staze slave.

Čuveni Dejo je na kraju rekao da se odmah vraća u Podgoricu, jer je sutra, na neki način, istorijski dan za crnogorski fudbal jer stiže trofej FIFA šampiona sveta.

- Prvi put "Boginja" stiže u Crnu Goru i drago mi je što će naša deca imati priliku da vide i slikaju se sa najprestižnijim trofejom u svetu fudbala - zaključio je legendarni fudbaler Zvezde.


BONUS VIDEO: Obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)