TUČE NA SVE STRANE: Oko 150.000 Škota i Nemaca stiglo u Sevilju, policija ima pune ruke posla (VIDEO)

Novosti online

18. 05. 2022. u 14:19

VEČERAS Glazgov Rendžers i Ajntraht iraju finale Lige Evrope u Sevilji, u koju je stiglo skoro 150.000 navijača ova dva kluba. Incidenti su počeli još prethodne noći.

ТУЧЕ НА СВЕ СТРАНЕ: Око 150.000 Шкота и Немаца стигло у Севиљу, полиција има пуне руке посла (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Prema procenama policije, oko 100.000 škotskih navijača i dvostruko manje nemačkih stiglo je u pomenuti španski grad, gde su još sinoć zabeležene tuče.

Pristalice Ajntrahta su na nekoliko mesta u Sevilji napali rivale sa Ostrva, neretko ih provocirajući bacanjem baklji ka njima, ne bi li izazvali reakciju i uvukli ih u klopku...

... a prema jutrošnjim izveštajima lokalnih medija, najmanje deset tuča izbilo je u gradu.

Neke od njih kamerama mobilnih telefona zabeležili su gosti kafića, a imajući u vidu da, kako dan odmiče, sve više navijača iz Škotske i Nemačke stiže u Sevilju, postoji bojazan da će i broj incidenata porasti.

Pakao za špansku policiju

Stadion Ramon Sančez Pishuan, poprište legendarnog finala Kupa evropskih šampiona iz 1986. godine, u kome je Steaua "ukrala" ušati pehar Barseloni, i ništa manje epskog polufinala Mundijala 1982, prve utakmice na svetskim prvenstvima koja je rešena izvođenjem udaraca sa bele tačke, biće poprište večerašnjeg finala Lige Evrope. Ali kapacitet od 42.000 gledalaca premali je da primi sve navijače oba kluba.

Na trećem po veličini stadionu u Sevilji će, dakle, samo deo ove "invazije" uspeti da se slije, dok će ostali navijače morati da se zadovolje mestom na ostrvu La Kartuja, gde će na Olimpijskom stadionu biti postavljen džinovski video-bim.

Mada, poznajući Škote, veliki broj njih će radije stajati ispred stadiona na kome će se njihovi ljubimci boriti za drugi evropski trofej u istoriji.

Vlasti andaluzijskog grada angažovale su dodatnih nekoliko hiljada policajaca kako bi odgovorile ovom bezbednosnom izazovu i tvrde da su spremni za invaziju Škota i Nemaca.

Vozovi prepuni navijača krenuli su ili su već stigli iz Malage i Madrida, a iz kancelarije policije Sevilje bili su i ranije svesni da većina njih nema kartu za utakmicu (verovatno ni za voz).

Oko 3.000 policajaca, uključujući 1.700 "specijalnih snaga nacionalne policije", kružiće Seviljom tokom čitavog ovog dana. Očekuje se pakao, kako zbog viška navijača koji su poznati kao ljubitelji dobre kapljice, tako i zbog visokih temperatura - najavljeno je da će u vreme početka utakmice biti 34 na Celzijusovoj skali, a tokom dana i celih 39.

Zvanična "fan-zona" navijača Rendžersa biće Alamiljo park u predgrađu Santiponse i otvorena je ovog prepodneva.

Iz predostrožnosti, u sredu će biti zatvorene terase svih kafića i restorana i sva gradilišta.


Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije