STANOJEVIĆ NE IDE NIGDE! Iz Partizana oštro demantovano da trener napušta crno-bele

V. N.

18. 05. 2022. u 09:28

FUDBALSKA sezona se bliži kraju u Srbiji. U prvenstvu, u kojem je pompezno najavljivana i uvedena VAR tehnologija, pa je u drugom delu sezone postala predmet unakrsne paljbe saopštenjima večitih rivala, skoro da svi jedva čekaju da se završi Superliga.

СТАНОЈЕВИЋ НЕ ИДЕ НИГДЕ! Из Партизана оштро демантовано да тренер напушта црно-беле

FOTO: M. Vukadinović

Za jedan deo Srbije sve što se dešava u domaćem fudbalu je dokaz da je Crvena zvezda i ove godine bila bolja, za onaj drugi deo još jedan dokaz da je Partizan bio žrtva sudijskog favorizovanja komšija s druge strane Topčiderskog brda.

Dok se ne razmrsi ovaj večiti "Gordijev čvor" srpskog fudbala, ostalo je da pogledamo još po 90 minuta prvenstvenog predstojećeg vikenda, a i 90, ili možda svih 120 minuta, sa sve penalima, u finalu domaćeg Kupa, u kojem se 26. maja sastaju večiti rivali.

Čaršija priča da će Aleksandru Stanojeviću i Dejanu Stankoviću možda baš ti minuti u finalu Kupa biti i poslednji na klupama Partizana i Zvezde. Istina, mnogo su glasnije one priče o odlasku Stanojevića iz Humske 1.

- Ja za tako nešto čujem prvi put. To uopšte nije bila tema razgovora kod nas u klubu. Šokiran sam ovim medijskim navodima, samo dan posle naše utakmice na Voždovcu i pred poslednje kolo Superlige, kao i pred finale Kupa. Podsećam novinare, ali i fudbalsku javnost, da je Aleksandar Stanojević nedavno produžio ugovor sa Partizanom, pa je sasvim logično da ugovor ne bi potpisao neko ko ne želi da ostane u klubu - kaže Iliev.

RIKARDO PRESREĆAN ZBOG REKORDA

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

NIKAD niko kao Rikardo Gomeš. Momak sa Zelenortskih Ostrva, koji odrađuje svoj drugi staž u Partizanu, sa dva gola sa bele tačke u meču sa Voždovcem stigao je do brojke od 37 pogodaka u jednoj sezoni (28 u Superligi, sedam u Ligi konferencija i dva u Kupu).

Rikardo je, tako, oborio rekord star 22 godine u Humskoj 1, koji je do preksinoć držao Mateja Kežman. On je trenutno i vodeći strelac Superlige, a pet golova manje od njega (23) postigao je Zvezdin najbolji igrač Aleksandar Katai.

- Presrećan sam zbog ovog rekorda. Neobično je to što sam baš ja oborio rekord star 22 godine. Ovo je za mene samo motiv više pred poslednje kolo prvenstva i finale Kupa - kaže Rikardo Gomeš.

Trener crno-belih je i posle utakmice sa Voždovcem u ponedeljak uveče, koju je Partizan dobio ubedljivo na krovu tržnog centra (3:0), u svom stilu, sa puno emocija pričao o Superligi koja je stala u 90 minuta. Da bi Partizan bio šampion, potrebno je da Voždovac u poslednjem kolu pobedi Zvezdu u gostima, a da crno-beli slave kod kuće protiv Radničkog iz Niša.

- Mi smo u ovom prvenstvu pokradeni na utakmicama sa Napretkom kod kuće i sa Čukaričkim u gostima. Dve klasične sudijske greške su presudile ishod tih mečeva. S obzirom na to šta se sve dešava kod nas u ligi, mislim da nije realno da uzmemo titulu ove sezone. O Zvezdinim utakmicama neću da pričam, ali o našim hoću. Veoma sam razočaran, jer vidim u kom pravcu sve ovo ide. Verujem u ekipu Voždovca da može da iznenadi u gostima, ali takođe sumnjam da će uopšte da dođu u tu situaciju - izgovorio je Stanojević.

Na kritike svog trenera, reagovao je i Iliev.

- Niko u Partizanu nije zadovoljan kako su se događale greške sudija koje su i te kako uticale na rezultate, pogotovo u drugom delu sezone. Stanojević nije rekao ništa što bilo ko od nas nije, takođe, video, ali je on u prvom planu jer je trener. Ne govori Stanojević ništa što svi ostali ne vide, ili osećaju - zaključio je Iliev.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru