ŠKOTSKA INVAZIJA NA SEVILJU: Sto hiljada navijača Rendžersa stiže na finale Evropa lige

O. M.

17. 05. 2022. u 16:08

STADION Ramon Sančez Pishuan, poprište legendarnog finala Kupa Evropskih šampiona iz 1986. godine, u kome je Steaua "ukrala" ušati pehar Barseloni, i ništa manje epskog polufinala Mundijala 1982, prve utakmice na svetskim prvenstvima koja je rešena izvođenjem udaraca sa bele tačke, u sredu će ugostiti fudbalere Rendžersa i Ajntrahta u finalu Lige Evrope. Kapacitet od 42.000 gledalaca premali je da primi sve navijače oba kluba, pošto je samo iz Škotske put Sevilje već krenulo 100.000 navijača "policajaca".

ШКОТСКА ИНВАЗИЈА НА СЕВИЉУ: Сто хиљада навијача Ренџерса стиже на финале Европа лиге

Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

Na trećem po veličini stadionu u Sevilji ima mesta za samo 20.000 njih, dok će ostali morati da se zadovolje mestom na ostrvu La Kartuja, gde će na Olimpijskom stadionu biti postavljen džinovski video-bim.

Mada, poznajući Škote, veliki broj njih će radije stajati ispred stadiona na kome će se njihovi ljubimci boriti za drugi evropski trofej u istoriji.

Vlasti andaluzijskog grada angažovali su dodatnih nekoliko hiljada policajaca kako bi odgovorili ovom bezbednosnom izazovu i tvrde da su spremni za invaziju Škota.

Vozovi prepuni navijača krenuli su ili su već stigli iz Malage i Madrida, a iz kancelarije policije Sevilje znaju da većina njih nema kartu za utakmicu (verovatno ni za voz).

Oko 3.000 policajaca, uključujući 1.700 "specijalnih snaga nacionalne policije", kružiće Seviljom u sredu. Očekuje se pakao, kako zbog viška navijača koji su poznati kao ljubitelji dobre kapljice, tako i zbog visokih temperatura - najavljeno je da će u vreme početka utakmice biti 34 na Celzijusovoj skali, a tokom dana i celih 39.

Zvanična "fan-zona" navijača Rendžersa biće Alamiljo park u predgrađu Santiponse i otvara se u sredu u 11 pre podne.

Iz predostrožnosti, u sredu će biti zatvorene terase svih kafića i restorana i sva gradilišta.

- Ne plašimo se sukoba, ali oni su mogući. Policija je spremna da spreči bilo kakve incidente - poručio je šef policije Andres Garido.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri