PEHAR PRAKTIČNO VEĆ U RUKAMA: Zvezda u subotu remijem obezbeđuje titulu

Z. Ć.

17. 05. 2022. u 09:00

KADA sportski komentatori i novinari kažu da je neka ekipa "stavila ruku" na trofej, onda je ona neprikosnoveni, gotovo stoprocentni favorit i da ga osvoji.

ПЕХАР ПРАКТИЧНО ВЕЋ У РУКАМА: Звезда у суботу ремијем обезбеђује титулу

FOTO: M. Vukadinović

Posle minimalne pobede Crvene zvezde u Kruševcu nad Napretkom (1:0), moglo bi se slobodno reći da su crveno-beli sa svih deset prstiju već prihvatili petu uzastopnu titulu, jer ih samo čudo nad čudima može odvojiti od nje.

Ostalo je da se odigra još samo poslednje kolo, Zvezdi je teoretski dovoljan i jedan bod u duelu sa Voždovcem da ostane na tronu. Istina, "zmajevi" su poznati po tome što su opasno "zapržili čorbu" našem najtrofejnijem klubu kada su ga savladali na "krovu" 5. maja 2017. sa 3:2 i porušili mu šampionske snove.

Ovo sada je, ipak, mnogo drugačija situacija. Crvena zvezda je daleko od te smušene i nesigurne ekipe koju je vodio Grof Božović, opterećene finansijskim teretom od nekoliko tona. Posle tog nokauta, Zvezda se poput Feniksa podigla i sada je najsnažniji i najmoćniji klub na ovim prostorima. Uvezala je četiri titule sa učešćem u dve Lige šampiona, i tri Lige Evrope, ne glođe je besparica. Zato ima i simbolike što će baš protiv Voždovca imati priliku da osvoji petu uzastopnu krunu.

Na našem najvećem stadionu se uveliko priprema šampionska žurka za subotu (18.30), kada se igra poslednji prvenstveni meč. Navijači crveno-belih su malo obradili Konstraktin hit porukom da "Marakana mora biti puna", a u klubu su odlučili da ulaz za meč sa Voždovcem bude slobodan.

11 pobeda

OD tog neslavnog brodoloma 2017. na "krovu" i gorkog gubitka titule, Crvena zvezda je pobedila Voždovac u svih narednih jedanaest mečeva u Superligi Srbije. I ovaj podatak najbolje govori kolike su šanse "zmajeva" da naprave senzaciju u subotu i ponovo pomrse konce crveno-belima. Ove sezone Zvezda je pobedila Voždovac kod kuće sa 1:0, pogotkom Ivanića, u gostima je bila ubedljivija - 3:0 (Ivanić, Katai, Ohi).

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024