GVARDIOLA SIGURAN U MANČESTERU: Rezultat u Ligi šampiona neće uticati na moju budućnost u Sitiju

Novosti online

13. 05. 2022. u 12:46

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da još nije vreme za razgovor sa upravom o novom ugovoru i odbacio je spekulacije da će na njegovu budućnost u tom fudbalskom klubu uticati rezultati iz Lige šampiona.

ГВАРДИОЛА СИГУРАН У МАНЧЕСТЕРУ: Резултат у Лиги шампиона неће утицати на моју будућност у Ситију

FOTO: AP

Siti je prethodne sedmice u dvomeču protiv Real Madrida eliminisan u polufinalu Lige šampiona, a to je bio šesti put da neka Gvardiolina ekipa završi takmičenje u polufinalu najjačeg evropskog takmičenja.

On je u sezonama 2009/2010. i 2011/2012. eliminisan iz polufinala na klupi Barselone, a sa Bajernom iz Minhena u sezonama 2013/2014, 2014/2015. i 2015/2016. Takođe, šest eliminacija u polufinalu Lige šampiona ima i Žoze Morinjo, po čemu su rekorderi.

Gvardiola ima još nešto više od godinu dana ugovora sa Sitijem, a rekao je da sada nije pravo vreme za razgovore o produženju ugovora, pošto se Siti bori za četvrtu šampionsku titulu u Premijer ligi u poslednjih pet sezona.

On je rekao da je eliminacija razočaravajuća, ali da neće uticati na njegovu prošlost i budućnost u klubu.

- Ako produžim ugovor, to će biti na kraju sledeće sezone. Pre toga, to se neće dogoditi. Prošlo je mnogo godina i moram da vidim kako smo ekipa i mi, kako smo svi zajedno. Znajući to, ostao bih još 10 godina, ali ima vremena za to, apsolutno. Sada nije vreme, posebno ove sezone ili tokom sledeće sezone - rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

Upitan da li bi osvajanje Lige šampiona odredilo njegovu budućnost u Sitiju, španski trener odgovorio je: "Apsolutno ne".

- Takmičimo se izuzetno dobro u Ligi šampiona. U moje vreme u Barseloni smo osvojili Ligu šampiona sa sedmoricom igrača koji su došli iz fudbalske akademije. Ništa nije promenilo moj život. Bio sam srećan. Da, razočaran sam, želeli smo da igramo u finalu, ali to neće promeniti moju budućnost ili sadašnjost. Razlog zbog kojeg smo došli u Englesku već je ispunjen. Želeli smo to da uradimo i uradili smo - naveo je.

Dva kola pre kraja takmičenja u Premijer ligi Mančester siti je prvi na tabeli sa 89 bodova, tri više od drugoplasiranog Liverpula.

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju