HOĆE LI VAR POMAGATI SUDIJAMA U BARAŽU? Takmičarska komisija donela konačnu odluku

Novosti online

07. 05. 2022. u 09:55

VREMENA za implementaciju VAR tehnologije u mečeve braža za popunu Super lige Srbije naredne sezone nema, konačna je odluka Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

ХОЋЕ ЛИ ВАР ПОМАГАТИ СУДИЈАМА У БАРАЖУ? Такмичарска комисија донела коначну одлуку

FOTO: FSS

Podsetimo, pred start plej-auta Superlige Srbije, osam klubova, koji se bore za opstanak uputilo je apel Zajednici superligaša da obezbedi iste uslove. Jasno je aludirano da se podrazumeva korišćenje VAR tehnologije, kada bude na programu i baraž.

Iz Superlige poručuju da je zakašnjeno, da je sada prekasno da se to uradi i da mečevi, koji odlučuju o članovima elitnog ranga naredne sezone, moraju da se igraju bez pomoćnih kamera.

– Nije ostalo mnogo vremena. Prvoligaši trenutno nemaju uslova za instalaciju VAR sistema, teško da će nešto da se promeni u narednim danima pored cilja da sve bude regularno u dodatnim utakmicama – poručio Miodrag Janković, predsednik takmičarske komisije FS Srbije.

Kao opravdanje koristi se činjenica, da je i nedavno četvrtfinale Kupa Srbije, igrano bez VAR tenologije i da će od polufinala 11. maja, arbitri imati pomoć za sporne situacuje. Zaključak klubova je da se igranjem baraža bez VAR tehnologije, narušava regularnost cele sezone i da nedostatak vremena nije opravdanje.

Po trenutnom rasporedu na tabeli, baraž bi iz Superlige igrali Novi Pazar i Radnički Kragujevac, a iz Prve lige Srbije IMT i Inđija, ali to još nije definitvno, pošto ostaju tri kola do kraja takmičenja u oba ranga.

BONUS VIDEO - Rikardov gol potvrdio VAR

 

(Maksbetsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije