MALIŠANI UŽIVALI: Zvezda šampion prvog "Zlatibor kupa" u fudbalu za mališane

Novosti online

05. 05. 2022. u 14:18

PRVI „Zlatibor kup“, fudbalski turnir mlađih kategorija, okupio je učesnike iz čitavog Balkana, ali i iz Centralne Evrope i uspešno je završen sjajnim finalnim mečevima.

МАЛИШАНИ УЖИВАЛИ: Звезда шампион првог Златибор купа у фудбалу за малишане

FOTO: Zlatibor Kup

Zlatibor kup je uz okupio više od 1.500 učesnika iz blizu 100 klubova iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Promoteri turnira su bili bivši fudbalski asovi Vladimir Mudrinić i Milan Biševac koji su delili medalje. Organizatori turnira su Opština Čajetina, Turističko-Rekreativni kompleks Zlatibor, Turistička organizacija „Zlatibor“ i Sportski savez Čajetina.

Srpske klubove predvodili su Crvena zvezda, Partizan i Vojvodiina. Mladi fudbaleri Crvene zvezde bili su pobednici u dve uzrasne kategorije.

- Zahvaljujemo se pre svega svim učesnicima, trenerima i roditeljima, hvala deci na sportskom i fer odnosu prema saigračima. Bitno je da su klinci  uživali u sportu koji obožavaju i imali sjajno ispunjene dane. Zlatibor je pokazao da može da stane u red sa velikim sportskim centrima, pogotovo jer se za Prvomajske praznike u vreme održavanja turnira, tražio slobodan krevet, na najlepšoj srpskoj planini  Hvala svim kolegama i naravno Opštinskoj upravi, što su prepoznali ovakav jedan potencijal. Za sledeću godinu gotovo sve ekipe su potvrdile učešće a već nam se javilo nekoliko ekipa iz Slovenije i Rumunije, koje žele da učestvuju - istakao je Nikola Novaković direktor TRK Zlatibor, sjajnog sportskog centra na Zlatiboru, u kome se ove godine igrala i ABA liga.

Pobednici Zlatibor kupa 2022. Po godištima: OFK TITOGRAD (2009.), AKADEMIJA ĐORĐE PETROV (2010.), FK ŽUPA (2011.), FK CRVENA ZVEZDA (2012. i 2013.), ŠF RABONA (2014.), ŠF NOVANTE (2015.).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)