HRVATSKI FUDBALER UŠAO U GINISOVU KNJIGU REKORDA: Nedavno je potpisao za Bajern, a sada je postao najmlađi kapiten u istoriji svih prvih liga

Novosti online

27. 04. 2022. u 13:09

UTAKMICA prve hrvatske fudbalske lige (HNL) između Slavena i Hajduka završena je bez golova, čime je Hajduk verovatno ostao bez šansi za osvajanje šampionske titule. Ipak, više od toga, meč će se pamtiti po tome što je jedan njegov učesnik ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

ХРВАТСКИ ФУДБАЛЕР УШАО У ГИНИСОВУ КЊИГУ РЕКОРДА: Недавно је потписао за Бајерн, а сада је постао најмлађи капитен у историји свих првих лига

Foto: FK Bajern Minhen

Igrač domaćih Lovro Zvonarek nedavno je potpisao ugovor sa slavnim Bajernom, ali je do leta ostao u klubu iz Koprivnice gde skuplja iskustvo.

On je na utakmici protiv Splićana poneo kapitensku traku i tako postao najmlađi kapiten nekog fudbalskog prvoligaša u istoriji.

Zvonarek će kroz dve nedelje napuniti 17 godina i četiri dana je mlađi nego što je u trenutku postavljanja rekorda bio dosadašnji "ginisovac" Norvežanin Ajer, koji je kapiten postao sa 16 godina, 11 meseci i 20 dana.

- Nisam znao da sam oborio rekord dok se utakmica nije završila. Lep je osećaj kad oboriš takav rekord, ali ne opterećujem se previše, moram da sačuvam fokus na nastavak karijere - rekao je Lovre za zagrebački Večernji list.

Inače, Zvonarek je bio i najmlađi debitant u istoriji kluba i drugi najmlađi u Hrvatskoj.

BONUS VIDEO - Srpska liga među najgrubljim na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima