"GOSPODIN POSEBNI" NAREDIO: "Srpski džin" i niko više

Novosti online

19. 04. 2022. u 12:40

TRENER Mančester junajteda Ralf Rangnik prokomentarisao je odluku Nemanje Matića da napusti klub na kraju sezone.

ГОСПОДИН ПОСЕБНИ НАРЕДИО: Српски џин и нико више

Tanjug/AP

Naime, Matić je pre nekoliko dana saopštio da posle pet godina odlazi sa Old Traforda. 

- Posle dužeg razmišljanja odlučio sam da je ovo moja poslednja sezona sa Mančester junajtedom - saopštio je Matić u petak po podne, a danas se oglasio i Rangnik.

EPA

 

- Razgovarali smo u petak uveče, uoči utakmice. Nije uradio ništa loše. Postojala je opcija u ugovoru i za klub i za igrača da ostane još jednu sezonu, ali je on odlučio da posle pet godina ode negde drugo. Poznajući Nema (Nemanju Matića), on će igrati na visokom nivou do poslednjeg dana ovde. Daće sve od sebe da odigra najbolje što može. U poslednjih nekoliko utakmica, svaki put kada sam mu dao šansu da igra, on je bio odličan - dodao je Nemac.

Matić je u Junajted stigao na leto 2017. iz Čelsija za 44,7 miliona evra. Na 184 utakmice postigao je četiri gola uz devet asistencija, ali nije osvojio nijedan trofej.

A ako je verovati italijanskim medijima, bivši reprezentativac Srbije neće morati da brine za svoju budućnost, pošto je za njega zainteresovan veliki broj klubova, a nije neko iznenađenje što je najviše "zagrizao" Žoze Morinjo. Njih dvojica imaju dobar odnos već godinama, tako da se sada otvorila mogućnost da ga dovede i u Romu.

FOTO: EPA

 

Italijani pišu da je Morinjo već dao "zeleno svetlo" da Roma dovede Matića, a profil igrača kakav je bivši reprezentativac Srbije savršeno se uklapa u ono što je potrebno "vučici". Mnogi igrači su već dolazili iz Engleske u Italiju i brzo se prilagođavali, pa tako Morinjo želi čoveka od poverenja - nezadovoljan nekim rešenjima u svom timu.

- Iako se Matić vratio u Čelsi u nezgodno vreme, pošto je došao u jeku prošle sezone, nije imao period adaptacije i odmah se uklopio u tim, verovatno zato što je već bio u klubu. On je naš džin, ne zbog svoje visine, već zbog načina na koji igra. Matić je naš glavni igrač - pričao je svojevremeno Morinjo o Matiću.

Podsetimo, Morinjo i Matić su prvo sarađivali u Čelsiju, a potom ga je "Specijalni" doveo i na Old Traford.

BONUS VIDEO: VATRENI VEČITI DERBI: "Delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju