OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT: Čist crveni karton za igrača Čukaričkog, VAR nije reagovao iz jednog razloga

Novosti online

11. 04. 2022. u 11:07

MNOGO bure je podigla odluka Novaka Simovića, glavnog arbitra na Banovom brdu, da ne isključi igrača Čukaričkog Bojana Kovačevića posle starta nad Rikardom u 10. minutu meča.

ОГЛАСИО СЕ СУДИЈСКИ ЕКСПЕРТ: Чист црвени картон за играча Чукаричког, ВАР није реаговао из једног разлога

Foto: Printskrin

Čini se da je ta odluka sudije odredila dalju sudbinu meča, a možda i kompletnog prvenstva. 

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je besneo zbog odluke Novaka Simovića, a posle meča je i šef struke Čukaričkog Saša Ilić priznao da je njegov igrač zaslužio crveni karton.

Bivši sudija Radivoje Raka Đurović istakao je u razgovoru za "Telegraf" da je Bojan Kovačević zaslužio crveni karton i da ne postoji opravdanje da nije imao nameru da faulira Rikarda.

- To je situacija gde mora da se vadi crveni karton. Pravilo kaže da sudija to procenjuje, ako je recimo situacija na centru igrališta, uz aut-liniju, pa postoji šansa da ga poslednji odbrambeni stigne, onda ima rezona da bude žuti karton, ali u ovoj situaciji, kada je igrač u punom naletu, on to pregazi i čas posla je ispred kaznenog prostora sam ispred golmana, kada ga u takvoj situaciji faulirate, to je crveni karton.

FOTO: N. Paraušić

 

Đurović nastavlja da komentariše sporni detalj sa Banovog brda u jednom dahu.

- Nema slučajno, to ne opravdava ništa, pa 90 odsto penala se desi slučajno, jer igrač nema nameru da faulira protivnika. To što nije namerno može da ga opravda jedino u smislu neke dalje suspenzije da ne bude kažnjen nekom utakmicom više - rekao je Raka Đurović.

Nekada i sam odličan sudija, Đurović smatra da je VAR ostao nem jer su u njemu bile neiskusne sudije Marko Ivković i Goran Beljin, koji za razliku od Simovića nemaju reputaciju i autoritet.

- Čista je situacija, gledao sam i drugog igrača Čukaričkog, on čak i ne sprinta u punom trku, za razliku od ovog koji je napravio prekršaj. U VAR-u su bile neiskusne sudije, a Simović je sudija koji ima autoritet, internacionalac je i očigledno nisu želeli da se mešaju i podrivaju reputaciju - konstatovao je bivši fudbalski sudija.

BONUS VIDEO:Da li je Partizan oštećen na Banovom brdu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna