ŠTA JE TO UPLAŠILO FUDBALERE PARTIZANA? Hrvat otkrio reči iz tunela Maksimira koje lede krv u žilama (VIDEO)

Novosti online

04. 04. 2022. u 10:32

PROŠLO je 25 godina od onog čuvenog dvomeča između Dinama (tadašnje Kroacije) i Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a većina fudbalera je odlučila tek sada da progovori o meču koji je podigao mnogo bure na Balkanu.

ШТА ЈЕ ТО УПЛАШИЛО ФУДБАЛЕРЕ ПАРТИЗАНА? Хрват открио речи из тунела Максимира које леде крв у жилама (ВИДЕО)

Foto arhiva VN

Naime, nekadašnji fudbaler Kroacije Silvio Marić otkrio je šta je njegov tadašnji saigrač Goran Jurić rekao crno-belima u tunelu pred revanš u Zagrebu.

- Partizan? Takvih utakmica više nikada neće biti. Čak ni utakmica s Jugoslavijom nije bila na tom nivou. Srećan sam što sam je igrao, moglo je završiti gore. A Robert Prosinečki je znao, nakon 0:1 u Beogradu po povratku u avionu mi je rekao: "Ne brini, Mara, daćemo im pet komada u Zagrebu." Onda sam ja to ponovio pred Bojsima, ne znam otkud mi ta hrabrost. S ovom pameću danas, ne znam da li bih ponovio nešto takvo - rekao je Marić za "Večernji list", pa otkrio šta je to Jurić rekao igračima Partizana:

- Inače ne dobacujemo, ali on im je uzviknuo nešto u stilu: "Momci, možete da pobedite, ali odavde nema napolje." Oni su bili potpuno bledi. Bilo im je mnogo teže nego nama, jer su bili svesni da smo bolja ekipa.

Podsetimo, Partizan je u Beogradu dobio sa 1:0, dok je u revanšu Kroacija ubedljivo slavila sa 5:0. Marić je, inače, bio dvostruki strelac u revanš meču, u 12. i 42. minutu, dok su za domaćina pogađali i Igor Cvitanović (takođe dva puta) i Mark Viduka.

Dragan Isailović je bio strelac jedinog gola za crno-bele u prvoj utakmici.

BONUS VIDEO: DAN KADA SE ZVEZDA POPELA NA KROV SVETA: Pre 30 godina crveno-beli su ostvarili legendarni uspeh

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni