SRBINA NISU OČEKIVALI: Prošle sezone igrao za Partizan, sad stigao u Hrvatsku i sve ih iznenadio

Novosti online

27. 03. 2022. u 21:46

KADA jedan od vodećih hrvatskih medija naslov sportske vesti počne rečima "Neočekivano pojačanje", a potom se ispostavi da se radi o Srbinu, onda i ne čudi što takva vest u našem komšiluku završi na naslovnoj strani.

СРБИНА НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Прошле сезоне играо за Партизан, сад стигао у Хрватску и све их изненадио

FOTO: Tanjug/AP

A upravo to se desilo zbog jednog kontrolnog meča FK Rijeka.

Pod naslovom "Neočekivano pojačanje: bivši igrač Juventusa, Čelsija i Partizana pred potpisom za Rijeku", koji je bjavio "Jutarnji list", krije se, zapravo, priča o probi na koju je došao jedan 19-godišnji srpski fudbaler.


Rijeka je peticom "častila" Celje u prijateljskoj utakmici, a jedan od golova postigao je Denis Stojković.

Denis Stojković / foto: N.Paraušić

U pitanju je momak rođen 3. avgusta 2002. u Torinu, koji je prošao kroz omladinske škole Juventusa, Torina i Čelsija, a potom kao junior igrao za LASK, Olimpiju i Avelino pre nego što je 2020. stigao u Partizan.

U dresu crno-belih odigrao je sedam prvenstvenih mečeva, jedan u Kupu Srbije i dva u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a onda ga je put odveo opet u Torino, gde nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu, pa sada traži novi angažman.

O omladinskom reprezentativcu Srbije, "Jutarnji list" piše ovako:

- U proveri protiv Celja, Rijeka je priliku dala i 19-godišnjem ofanzivnom vezisti, Denisu Stojkoviću, srpskom fudbaleru s italijanskim pasošem, čiji bi formalni potpis mogao da usledi uskoro. Stojković je na Rujevicu stigao kao slobodan igrač, a osim pogotka pokazao je još neke kvalitete, poput brzine i tenike. Stojković je, inače, bio u omladinskim školama velikih klubova, poput Juventusa, Čelsija i Torina, a u seniorskoj karijeri ima 11 nastupa za beogradski Partizan u prošloj sezoni (tačan podatak je deset utakmica, prim. aut.). U Rijeku je stigao preko Torina, u čijoj se seniorskoj ekipi ipak nije uspeo nametnuti, piše pomenuti hrvatski list.

BONUS VIDEO: Vatromet i navijanje grobara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)