OVO NIJE MOGAO NI DA SANJA: Juventus krenuo u akciju posle koje će Dušan Vlahović ući u potpuno novu eru

Novosti online

23. 03. 2022. u 12:33

DUŠAN Vlahović je ovih dana jedna od najvećih fudbalskih tema u italijanskoj fudbalskoj javnosti, ali svakako ne i jedina. Ipak, "ono što mu se sprema" moglo bi značajno da utiče na nastavak karijere.

ОВО НИЈЕ МОГАО НИ ДА САЊА: Јувентус кренуо у акцију после које ће Душан Влаховић ући у потпуно нову еру

EPA/EFE

Naime, njegov klub Juventus će ovog leta pokušati da iskoristi "zastoj" u pregovorima oko novog ugovora između Mohameda Salaha i Liverpula, prenosi ugledna "Gazeta delo sport".

Kako se navodi, najpopularniji fudbalski klub u Italiji stupio je u kontakt sa agentima Egipćanina jer želi da ga angažuje godinu dana pre isteka ugovora sa "crvenima" i napravi tandem sa Dušanom Vlahovićem.

Juventus je pre nekoliko dana saopštio da neće produžiti ugovor sa Argentincem Paolom Dibalom, što će značajno osloboditi budžet i stvoriti prostor za dogovor sa Salahom, koji na Enfildu zarađuje 11 miliona evra godišnje.

Salah je već igrao u Seriji A, od 2015. do 2017, prvo u Fiorentini, a zatim u Romi, na pozajmicama iz Čelsija, pre nego što je prešao u Liverpul.

Vlahović propušta mečeve reprezentacije Srbije

Podsetimo, kako je saopštio Fudbalski savez Srbije (FSS) napadač Juventusa zbog povrede neće igrati protiv Mađarske, 24. marta, i Danske, pet dana kasnije.

"Dušan Vlahović zbog oporavka od povrede prepona neće biti na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću za prijateljske mečeve sa Mađarskom i Danskom. Posle konsultacija doktora Juventusa i doktora reprezentacije Srbije i razgovora koji su danas imali selektor Stojković i Vlahović, odlučeno je da je u ovom momentu za njega najbolje da predstojeći period iskoristi za rehabilitaciju. Vlahović se uskoro vraća u Torino", navodi se u saopštenju FSS-a.

Podsetimo, u nedelju je srpski golgeter briljirao na meču između Juventusa i Salernitane.

Najpre je Dibali dodao loptu za vođstvo "stare dame" u 5. minutu, a onda je u 29. Vlahović postigao gol, i to glavom na asistenciju De Šilja s desnog krila.

Time je, praktično, rešio pitanje pobednika, jer je Juventus upravo sa 2:0 i pobedio, učvrstivši se na četvrtoj poziciji (poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona) sa deset bodova više od Lacija, koji je odigrao meč manje.

Vlahović je na ovom meču 50 puta dotakao loptu, izveo je 12 uspešnih dodavanja (iz 18 pokušaja), od tri centaršuta jedan je stigao do njegovog saigrača, od dva duela u skoku jedan je rešio u svoju korist, bio je pet puta fauliran, a jednom se našao u ofsajd poziciji.

Dušan Vlahović i Juventus - statistika

Mladi Srbin trenutno sa 21 pogotkom deli prvo mesto kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata, jer je isto golova koliko i Dušan Vlahović postigao i vođa Lacija Ćiro Imobile.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)