VLAHOVIĆ I SAIGRAČI U ŠOKU: Juventus neverovatno ispao iz Lige šampiona, Čelsi "preživeo", poznati svi četvrtfinalisti!

Novosti online

16. 03. 2022. u 22:54 >> 22:55

POSTALI su poznati svi učesnici četvrtfinala Lige šampiona: posle Liverpula, Mančester sitija, Bajerna, Benfike, te dva madridska tima, Atletika i Reala, dalje su prošli i branilac titule, Čelsi, te Viljareal.

ВЛАХОВИЋ И САИГРАЧИ У ШОКУ: Јувентус невероватно испао из Лиге шампиона, Челси преживео, познати сви четвртфиналисти!

FOTO: Tanjug/AP

Posle 2:0 na svom stadionu, Čelsi je uz silne muke uspeo da izvoje i drugu pobedu nad Lilom, 1:2 u Francuskoj, i to iako je gubio, dok je Juventus eliminisan jer je posle 1:1 u Španiji, izgubio u Torinu od Viljareala sa 0:3.

Čelsi je muku mučio šta da radi s loptom kad bi je imao u svom posedu, potom je i gubio usled penala Jilmaza u 38. minutu, a onda je gol Pulišića u trećem minutu sudijske nadoknade vremena u prvom segmentu revanša potpuno pomeo ekipu Lila.

Od toga se, i pored pokušaja da se opet povede, domaćin nije oporavio, što je kaznio iskusni Aspilikueta, pogodivši mrežu domaćih kolenom u 71. minutu i otklonivši sve dileme o tome ko će proći u četvrtfinale.

FOTO: Tanjug/AP

Daleko sadržajnija je bila utakmica u Torinu, gde je Juventus pleo mrežu oko gola Viljareala od prvog minuta, a nekoliko prilika da promeni rezultat imao Dušan Vlahović.

Naš reprezentativac je izvrsno pokušavao i sa distance, kada mu je golman Rulji sjajno odbranio udarac, i iz punog trka, kada je prečka zaustavila snažan udarac "iz prve", iskosa s leve strane, a probao je i glavom da donese prednost "staroj dami".

Ali, ni njegova tri pokušaja u uvodnih 30 minuta, ni ukupno 14 Juventusovih do 77. minuta nisu doneli promenu rezultata. A onda - prvi šok. Zapravo, desila su se njih tri.

Viljareal, koji je igrao dobro, takmičarski dobro ali ne i mnogo "lepo za oko", izborio je penal kada je Rugani promašio loptu a ostvario kontakt sa rezervistom Kokelanom u Juveovom kaznenom prostorom. No, ne samo da je Moreno precizno izveo penal, iako je golmanu Šćešnom malo nedostajalo da odbrani taj udarac, već je Juventus potpuno stao, zatečen takvom promenom rezultata. A potom je stigao i nokaut.

Igrao se 85. minut kada je Orije izveo korner, lopta se "prošetala" kroz peterac, ni Vlahović nije uspeo da interveniše, a Pau Tores lako doneo 0:2. Grogiranom Juventusu so na ranu stavio je Danžuma, jedanaestercem u 91. minutu, nakon što je De Liht rukom zaustavio kontru gostiju, koji su već tada uveliko slavili prolazak u četvrtfinale Lige šampiona.

Tako je Juventus treći uzastopni put eliminisan u osmini finala elitnog takmičenja, i to nakon što su mu isti epilog prethodno priredili fudbaleri Porta i Liona.

Lil - Čelsi 1:2 (prvi meč 0:2)

Juventus - Viljareal 0:3 (1:1)

90+1 - Nokautiran je Juventus! Viljareal stiže do 0:3, Danžuma je precizan s bele tačke!

90'- De Liht se baca i rukom sprečava pogodak Viljareala u kontri, žuti karton i penal za goste!

85' - Viljareal opet daje gol Juventusu! Šok u torinu, Pau Tores donosi dva gola razlike Špancima, i to posle kornera s desne strane. Lopta je prošetala kroz peterac Juvea, ni Vlahović nije uspeo da interveniše i - posle novog gola, "stara dama" je pred ispadanjem.

79' - Rugani, koji je skrivio penal, odmah izlazi iz igre, ulazi napadač Dibala. Kreće "Juve" na sve ili ništa.

78' - Moreno izvodi jedanaesterac i... Viljareal vodi protiv Juventusa, 0:1, za ukupnih 1:2!

75' - Sporna situacija u kaznenom prostoru Juventusa. Nije dosuđen penal za Viljareal kada je Rugani promašio loptu ali ne i rezervistu gostiju Kokelana, ali VAR poziva glavnog sudiju Marčinjaka... i biće penal za goste!

72' - Gol za Čelsi! Sada više nema dileme ko ide dalje! Maunt asistira s levog krila, kod dalje stative Aspilikueta prilično spretno, kolenom, šalje loptu u mrežu Lila - 1:2 u ovom meču, a ukupno 1:4 u korist prvaka Evrope.

70' - Utišala se publika u Torinu, nervoza raste jer pogotka za prolazak dalje još nema, a nema ni neke spektakularne igre, kao na početku meča.

66' - Stativa za Lil! Džeka je glavom skrenuo loptu posle kornera, pogodio okvir gola, a čuvar mreže Čelsija nemoćno je posmatrao tu situaciju...  Ne ide "plavcima" danas, pa ne ide, osim onog izjednačujućeg gola

63'  - Sve više povreda u Lilu. Domaći Botman nije mogao da nastavi meč, zamenio ga je Timoti Vea (otac Žorž mu je igrao na kraju karijere i za Čelsi), a sad se na povredu žali i Čelsijeva zamena Čaloba...

FOTO: Tanjug/AP

59' - Novi šut Juventusa, Kvadrado je raspalio po lopti, sa oko 19 metara, a za metar promašio cilj.

57' - Pokušao je Rabio razornim udarcem s distance da donese prednost Juventusu, ali je golman Viljareala opet dobro postavljen... Bolji je torinski tim, nema šta, ali mu nedostaje gol koji ga vodi dalje. Podsetimo, ne važi više staro pravilo o tome da gol u gostima znači više od onog postignutog kad ste domaćini, pa je 1:1 iz Španije, uz ovih 0:0, rezultat koji vodi ka produžecima ako se neka mreža ne zatrese u Torinu do 90. minuta.

52' - Pokušao je Čelsi da na početku drugog dela meča nastavi tamo gde je stao  na kraju prvog poluvremena, a kada nije uspeo, incijativu je preuzeo Lil. Prva njegova prilika je završena loše, a druga, preko Jilmaza, daleko više je obećavala, ali i dalje je 1:1. 

48' - Morata prvi preti u Torinu, ali traljavo, pa ostaje 0:0 na meču Juvea i Viljareala.

46' - Počela su druga poluvremena...

Kraj poluvremena i u Francuskoj

FOTO: Tanjug/AP

45'+1 - Čelsi je izjednačio! Žoržinjo, koji je skrivio penal za vođstvo Lila, sada se "iskupio" - asistirao je kroz sredinu odbrane Pulišiću, izjednačenje u Francuskoj - 1:1! Ukupno, to je 3:1 za Čelsi.

Kraj poluvremena u Torinu, Juventus - Viljareal 0:0. U prvom meču je bilo 1:1.

41' - U Lilu sve deluje kao da će pre domaćin da dođe do 2:0, nego Čelsi do 1:1. Prosto, prvak Evrope deluje prilično nemoćno, a stadion "grmi" posle penala kojim je Jilmaz doneo Lilu prednost.

41' - Juventus nastavlja da dominira, ali nema nove prilike posle one, poslednje u nizu Vlahovićevih...

FOTO: Tanjug/AP

38' - Čelsi gubi! Lil je poveo iz penala, strelac Burak Jilmaz! Sada je 1:0 za francuski tim, a u ukupnom rezultatu 2:1 za Engleze.

37' - Penal za Lil! Rukom je Žorginjo igrao u kaznenom prostoru Čelsija, VAR potvrdio i... Francuzi će imati priliku da povedu.

34'- Još jednom Vlahović na pravom mestu! Glavom je sa ugla peterca probao da promeni rezultat, golman Viljareala, Rulji, opet gde treba!

33' - Dodatni problem za Čelsi (osim što deluje prilično smušeno) je povreda Adnreasa Kristensena, kog menja Čaloba

30' - Orije, defanzivac Viljareala, nastavlja da pomaže saigračima u ofanzivnim akcijama, a sada je iznenadno šutirao sa oko 20 metara i za metar promašio gol Juventusa.

24' - Lil je mogao do vođstva, da je dupli-pas koji je u asistenciju trebalo da sprovede iskusni Jilmaz - bio iole precizno upućen Žonatanu Davidu, koji je prethodno oduzeo loptu Žoržinju

22' - Umalo da Viljareal povede, Lo Selso je lukavo šutirao sa 18 metara i za nekoliko centimetara promašio metu!

FOTO: Tanjug/AP

21'- Opet Vlahović, i to - sve bliže i bliže! Posle niskog centaršuta De Šilja s levog krila, srpski napadač je utrčao, kod "prve" stative mastralno zahvatio loptu - a njom pogodio prečku!

20'- Vlahović u šansi! Sam ju je kreirao, i to u polukontri. Dobio je loptu, blago po desnoj strani napada, izborio se za poziciju za šut i - raspalio po lopti s distance. Parada golmana Ruljija sprečila je pogodak. 

17' - Čelsi sada već ima više loptu u svom posedu od Francuza, ali kada je ona kod igrača Lila, deluju konkretnije od prvaka Evrope...

14' - Šansa i za Vlahovića u Torinu! Prvo je probao da, okružen rivalima, petom proigra saigrače, koji se nisu snašli, da bi potom lopta opet došla do Srbina, a on nije uspeo da uputi udarac kojim bi promenio rezultat. Koji tren kasnije uhvatio se za stomak, izgleda da je udaren u duelu...

13' - Deluje prilično zbunjeno Čelsi, presing Lila mu zadaje velike probleme...

11' - Velika šansa za Juventus! Morata je odlično pokušao glavom posle centaršuta Kvadrada s levog krila, ali je golman Viljareala spasao mrežu koju čuva. I dalje 0:0.

9' - Prvu šansu u Francuskoj ima Lil, koji je preko veterana Buraka Jilmaza pripretio, a njegov snažan udarac s distance blokirao je Tijago Silva, posle čega je usledio korner koji domaćin nije iskoristio za vođstvo.

5' - Lil je ozbiljno krenuo da sprovede u delo svoju nameru da što pre smanji rezultatski zaostatak, iz prve utakmice. Čelsi uglavnom prinuđen da se brani.

3' - Juventus presingom pravi prilične probleme gostima iz Španije na poletku meča, nikako Viljareal da pređe na suparničku polovinu

1' - Utakmice su počele

Uoči mečeva

Dušan Vlahović je u centru pažnje u Torinu, gde će predvoditi napad Juventusa protiv Viljareala koji se nada da može do podviga posle 1:1 u Španiji. Srbin je minulog vikenda igrao malo u prvenstvu, ali dovoljno da ga trener Masimilijano Alegri kritikuje (istina, ne previše, ali... ipak je to bilo javno, pred novinarima).

Sada je zadatak ozbiljan, a i ulog je veliki. U napadu će naš 22-godišnji golgteter imati "društvo", u paru igra sa Moratom, a sve sa nadom da će, kao na debiju u Ligi šampiona, obradovati navijače.

Tada je, podsetimo, Viljarealu dao gol već u prvom minutu, i to baš Viljarealu...

FOTO: Tanjug/AP

Što se Čelsija tiče, prvak Evrope do pre mesec dana nije mogao ni da sanja da će revanš sa Lilom proticati u atmosferi koja ga je zadesila. Zbog dešavanja u Ukrajini, a činjenice da mu je gazda Rus, Roman Abramovič, londonski klub koji i brani titulu evropskog prvaka našao se u neverovatnoj situaciji. Sva sredstva su mu zamrznuta, računi blokriani, Čelsi pritom ne može da prodaje karte za svoje utakmice, ne može da prodaje svoje proizvode jer je na snazi zabrana bilo koje aktivnosti koja bi Abramoviču mogla da donese profit. 

Još uvek se ne zna ni da li će za vikend moći da se otputuje na meč FA kupa sa Midlzbroom, jer "treba to odnekud platiti" (avion ne dolazi u obzir, verovatno će se ići autobusom, desetak sati), a pravo je čudo da se stiglo u Francusku - i to srećom, jer je putovanje plaćeno pre nego špo su pomenute sankcije zbog toga što je gazda "Rus blizak Vladimiru Putinu" stupile na snagu.

Još jedna olakšavajuća okolnost za Čelsi je i dobar rezultat iz prve utakmice, 2:0, što omogućava da se malo lakše diše u aktuelnoj situaciji u kojoj se evropski i svetski klupski prvak našao.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Što se Čelsija tiče, prvak Evrope do pre mesec dana nije mogao ni da sanja da će revanš sa Lilom proticati u atmosferi koja ga je zadesila. Zbog dešavanja u Ukrajini, a činjenice da mu je gazda Rus, Roman Abramovič, londonski klub koji i brani titulu evropskog prvaka našao se u neverovatnoj situaciji. Sva sredstva su mu zamrznuta, računi blokriani, Čelsi pritom ne može da prodaje karte za svoje utakmice, ne može da prodaje svoje proizvode jer je na snazi zabrana bilo koje aktivnosti koja bi Abramoviču mogla da donese profit. 

Još uvek se ne zna ni da li će za vikend moći da se otputuje na meč FA kupa sa Midlzbroom, jer "treba to odnekud platiti" (avion ne dolazi u obzir, verovatno će se ići autobusom, desetak sati), a pravo je čudo da se stiglo u Francusku - i to srećom, jer je putovanje plaćeno pre nego špo su pomenute sankcije zbog toga što je gazda "Rus blizak Vladimiru Putinu" stupile na snagu.

Još jedna olakšavajuća okolnost za Čelsi je i dobar rezultat iz prve utakmice, 2:0, što omogućava da se malo lakše diše u aktuelnoj situaciji u kojoj se evropski i svetski klupski prvak našao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade