ČELSI, PRVAK EVROPE, PONIŽEN: Zbog toga što je Rus gazda, klub surovo kažnjen u Ligi šampiona

Novosti online

16. 03. 2022. u 20:04

ČELSI je doživeo još jedan udarac.

ЧЕЛСИ, ПРВАК ЕВРОПЕ, ПОНИЖЕН: Због тога што је Рус газда, клуб сурово кажњен у Лиги шампиона

Tanjug/AP

Zbog toga što je, još uvek, gazda prvaka Evrope Roman Abramovič, Rus kome je britanska vlast izrekla sankcije zbog veza sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, surov odnos prema "plavcima" ima i UEFA.

Naime, prebrodi li aktuelnu fazu Lige šampiona, branilac trofeja će u narednim mečevima elitnog takmičenja koje bude igrao kao domaćin - nastupati bez publike.

To je odluka evropske kuće fudbala, koja, kako ističe, "poštuje odluke Evropske Unije" i ne dozvoljava da londonski klub na bilo kakav način donosi profit Abramoviču.

FOTO: Tanjug/AP

Podseitmo, Abramovičeva imovina je "zamrznuta", a Čelsiju izdata posebna licenca koja mu omogućava da se takmiči u Engleskoj.

Tamo na utakmice mogu da uđu vlasnici sezonskih karata, jer su oni svoje ulaznice platili davno pre uvođenja ovih sankcija, ali za UEFA takva pravila, prosto, ne važe, niti ih ona priznaje.

Zato će "plavci", ako ove srede prebrode Lil u osmini finala Lige šampiona, u nastavku tog takmičenja kao domaćini igrati pred praznim tribinama.

Inače, na Čelsijevim domaćim utakmicama, navijači i dalje drže rusku zastavu, uz lik gazde kluba i natpis "Romanovo carstvo".

Početkom ove sedmice, Vlada Velike Britanije je od pristalica londonskog kluba zvanično zatražila da prestanu da skandiraju ime gazde kluba. Sa druge strane, Roman Abramovič je, po svoj prilici, našao kupca za "plavce".

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)