ZVEZDA STIGLA PARTIZAN! Crveno-beli preokretom srušili Metalac (VIDEO)

Č. V.

14. 03. 2022. u 15:16 >> 18:09

CRVENA zvezda ostvarila je važnu pobedu protiv Metalca sa 2:1 i izjednačila se po broju bodova sa Partizanom.

ЗВЕЗДА СТИГЛА ПАРТИЗАН! Црвено-бели преокретом срушили Металац (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Preživeli su crveno-beli teško gostovanje u Gornjem Milanovcu. Nisu blistali, ali su uspeli da dođu do trijumfa i ostvare šesti uspeh u prvenstvu u prolećnom delu šampionata.

Metalac je hrabro ušao u utakmicu. Isprsio se ispred aktuelnog šampiona, izašao i visoko i hteo je da igra fudbal. Takav pristup se isplatio izabranicima Milije Žižića koji su uspeli da povedu u 33. minutu. Aleksnadar Dragović je nesvojstveno za njega pogrešio na sredini terena i omogućio rivalu da krene u kontranapad. Prestiž je prihvatio poklon, povukao loptu, odložio je za Stefana Cvetkovića koji je savladao Milana Borjana.

No, od tog momenta Zvezda je vršila sve veći pritisak i uspela je da izjednači u najgorem mogućem trenutku za domaći tim. Igrao se prvi minut nadoknade kada je Ohi iskoristio centaršut Aleksandra Kataija i glavom matirao Markovića.

Posegao je Dejan Stanković za izmenom već na startu drugog dela. El Fardu Bena je zamenio Milan Pavkov i to se pokazalo kao odličan potez.

Napadač Zvezde izrastao je u heroja, pošto je u 56. minutu posle odličnog pasa Ivanića doneo prednost svom timu. Bio je to njegov deseti pogodak u šampionatu.

Do kraja utakmice crveno-beli su znalački čuvali rezultat, Metalac je pokušavao da ugrozi rivala, ali prmene ishoda nije bilo, pa su bodovi otišli za Beograd.

Zvezda sada ima isto bodova kao i Partizan - 72. Ipak, crno-beli su samo formalno lideri zbog bolje gol razlike, ali ukoliko se regularni deo prvenstva završi sa istim brojem bodova crveno-beli će biti prvi zbog boljeg međusobnog skora. Tim iz Gornjeg Milanovca je 15. na tabeli sa 23 boda.

Metalac - C. zvezda 1:2 (1:1).

Stadion: FK Metalac. Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Novak Simović (Lovćenac). Strelci: Crvetković u 32 (Metalac) - Ohi 45+1. i Pavkov 56. minut (Zvezda).

Metalac (5-2-2-1): Marković – Vlalukin, Stojić, Milićević, Bačkulja (od 89. Nikolić), Antonijević (od 62. Stojanović) – Krajišnik, Čađenović (od 89. Grbović) – Cvetković (od 74. Mandić), Fićović (od 62. Stuparević) – Prestiž.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Pičini, Eraković, Dragović, Rodić (od 60. Gajić) – Sanogo, Kanga – Ben (od 46. Pavkov), Ivanić (od 79. Pankov), Katai – Ohi (od 68. Srnić).

Drugo poluvreme: Metalac - Zvezda 1:2

90+3' - Kraj utakmice.

90+2' - Odličan udarac Kange. Ipak Marković je to krajnjim naporom odbranio i odbio loptu u korner.

85' - Imala je Zvezda dosta sreće. Metalac je izveo korner, Katai promašio loptu na prvoj stativi, ali na sreću njega i crveno-belih Stojić nije dobro zahvatio loptu i ona je otišla pored gola.

75' - Morao je mnogo bolje Katai. Dobio je dobru loptu od Kange u prostor, nije želeo da šutira iz prve i dozvolio je igraču Metalca da mu oduzme loptu i tako otkloni opasnost.

69' - Treću izmeno izvršio je Dejan Stanković. Utakmica je završena za Ohija, a priliku je dobio Slavoljub Srnić.

67' - Postigla je Zvezda i treći gol, ali je on poništen zbog ofsajda u kome se nalazio Milan Pavkov, tako da do promene rezultata nije došlo.

62' - Menja i Milija Žižić. Jovan Stojanović i Filip Stuparević ulaze u igru, a meč je završen za Antonijevića i Fićovića.

60' - Druga promena u Zvezdi. Milan Rodić je izašao iz igre, a poziciju levog beka u nastavku utakmice pokrivaće Milan Gajić.

56' - Crvena zvezda je uspela da dođe do preokreta. Pavkov je pogodio za vođstvo. Dobio je sjajnu loptu od Ivanića, izašao je jedan na jedan sa Markovićem i lako ga matirao. Bio je ovo 10. pogodak devetke crveno-belih u Superligi Srbije.

 

52' - Prva prilika u nastavku bila je za Zvezdu. Kanga je dobro centrirao, a Ohijev udarac glavom je završio malo pored gola rivala.

47' - Katai je oprobao udarac. Dobio je loptu na ivici šesnaesterca, šutirao je levom nogom, ali je Marković lako zaustavio taj pokušaj.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Stanković je napravio jednu promenu. Utakmicu je završio Ben, a na terenu će u nastavku utakmice biti Milan Pavkov.

Prvo poluvreme: Metalac - Zvezda 1:1

45+3' - Završeno je prvo poluvreme u Gornjem Milanovcu.

45+1' - Zvezda je izjednačila rezultat. Najpre je u začetku akcije Pičini pogodio prečku, a onda je lopta stigla do Kataija koji je odlično centrirao, a Ohi je sa nekih pet metara odličnim udarcem glavom pogodio mrežu rivala.

 

39' - Spustio je Ohi loptu za Kataija. Zvezdina desetka je krenula u prodoru, pokušala da lobuje Markovića, no lopta je otišla preko gola.

33' - Napravio je grešku na sredini terena Aleksandar Dragović, iskoristio je to Metalac i došao do prednosti. Prestiž je ukrao loptu, povukao par metara, odigrao na stranu za Crvetkovića kome nije bilo teško da matira Borjana.

 

28' - Metalac je opet pokušao da ugrozi Borjana. Cvetković je šutirao iskosa sa desne strane, no nije bilo problema za kapitena crveno-belih.

26' - Nova dobra prilika za crveno-bele. Ivanić je prošao po levoj strani, ostavio povratnu Kangi koji je tukao iz prvi, ali nije bio precizan pošto je lopta završila pored gola.

21' - Dobro su kombinovali Ivanić i Katai, lopta je potom došla do Ohija čiji udarac je bio izblokiran.

16' - Umalo da povede Metalac. Fićović je centrirao sa desne strane, lopta je došla do Antonijevića koji je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

14' - Nova dobra šansa za Zvezdu. Ben je odlično proigrao Ivanić na drugoj stativi, ipak golman Metalca je odlično ušao u šut vezisti crveno-belih i sprečio vođstvo protivnika.

9' - Velika prilika za goste. Sjajnu kontru su odigrali igrači Zvezde. Ben je istrčao i zaustavljen je u poslednjem momentu, no na loptu je natrčao Ohi koji je dobro šutirao, ali je Marković dobro reagovao.

6' - Metalac je hrabro ušao u meč, u prvih nekoliko minuta lopta je najčešće bila u posedu domaćina. Zvezda pokušava da uspostavi inicijativu.

2' - Počela je utakmica u Gornjem Milanovcu.

Uoči meča:

Crveno-beli ulaze kao favoriti u ovaj duel, svesni da im eventualni trijumf donosi bodovno poravnanje na tabeli sa Partizanom koji je juče odigrao samo 0:0 protiv Napretka u Beogradu.

Metalcu je takođe utakmica važna pošto juri što bolju poziciju za plej-aut. Sigurno da neće biti lako protiv aktuelnog šampiona, ali nema sumnje da će izabranici Milije Žižića učiniti sve da favoritu pomrse konce.

Crvena zvezda je u prvoj utakmici ovih rivala slavila sa 3:1 golovima Falka, Ivanića i Kange, a jedini strelac za ekipu iz Gornjeg Milanovca bio je Filip Stuparević.

Ovaj meč možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

Sastavi:

Metalac (5-2-2-1): Marković – Vlalukin, Stojić, Milićević, Bačkulja, Antonijević – Krajišnik, Čađenović – Cvetković, Fićović – Prestiž.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Pičini, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga – Ben, Ivanić, Katai – Ohi.

BONUS VIDEO: Vatromet na stadionu povodom rođendana Crvene zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)