"IGRAĆEMO SVE DOK BUDE GORIVA U AUTOBUSU": Tuhel pričao o Abramoviču, Čelsiju i sankcijama

Novosti online

11. 03. 2022. u 11:03

FUDBALERI Čelsija ostvarili su ubedljivu pobedu na gostovanju u Noriču 3:1 u Premijer ligi. Ipak, klupski rezultati su od početka rata u Ukrajini u drugom planu.

ИГРАЋЕМО СВЕ ДОК БУДЕ ГОРИВА У АУТОБУСУ: Тухел причао о Абрамовичу, Челсију и санкцијама

FOTO: EPA

Trenutni vlasnik kluba ruski milijarder Roman Abramovič našao se pod udarom sankcija britanske vlade zbog bliske povezanosti sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Pošto je u četvrtak objavljen novi paket sankcija, Čelsi se našao pod neviđenim pritiskom. Najavljena prodaja kluba je blokirana, a brojne nove sankcije koje imaju za cilj da spreče stvaranje profita za Abramoviča, ozbiljno su potresle klub i igrače.

Posle pobede to je potvrdio i trener Tomas Tuhel, ali je naglasio kako on i igrači nastavljaju tamo gde su stali.

Nemac je i dalje fokusiran samo na tekuću sezonu.

- Verujem ljudima koji su odgovorni i verujem Vladi da će pronaći rešenje koje će nam omogućiti da nastavimo sezonu i da nastavimo da odlučujemo o našim potezima na leto. Svi smo iznenađeni ovim vestima i zasad je prerano gledati prema letu - počeo je Tuhel posle pobede na "Kerou roudu".

Idu sve teži dani za šampiona Evrope, ali...

- Uvek možemo da pošaljemo poruku mira i ona nikad nije pogrešna. Možda je problem pronaći dovoljno dresova u kojima možemo da igramo s obzirom na sankcije. Ali sve dok imamo dovoljno dresova i dok je autobus pun goriva, doći ćemo na utakmicu i biti konkurentni. To je ono što možemo da kažemo i što tražimo sami od sebe. Kad dođe velika oluja, ukopate se, držite se zajedno i ostanete jaki - poručio je Tomas Tuhel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)