PARTIZAN ČUVA PRVO MESTO: Drama u završnici, crno-beli savladali Mladost (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

03. 03. 2022. u 16:29 >> 19:00

FUDBALERI Partizana slavili su protiv ekipe Mladosti u 25. kolu Superlige Srbije sa 2:1. Golove su postigli Rikardo Gomeš u 43. minutu i Miloš Jojić u 54. minutu, dok je Milan Bojović u 88. minutu postigao jedini gol za Mladost.

ПАРТИЗАН ЧУВА ПРВО МЕСТО: Драма у завршници, црно-бели савладали Младост (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan je nakon poraza u derbiju bio u potrazi za trijumfom, trebala je timu iz humske pobeda kako b zadržali prvu poziciju i mirnije uđu u poslednju nedelju pred reprezentativnu pauzu.

U uvodu meča nismo videli velika uzbuđenja, igrali se prevashodno na sredini terena, iako su gosti vršili presing.

Tek u 14. minutu Partizan je imao prvu priliku da ugrozi gol Ivana Kostića. Menig je dobio dobru loptu po levoj strani, pokušao je da uposli Terzića na drugoj strani, ali samo korner  

Na naredno uzbuđenje čekali smo do 27. minuta. Marković je proigrao Jojića koji je želeo po desnoj strani da bude nesebičan i proigra nekog od saigrača, međutim izblokiran je. Možda je šut u ovoj situaciji bio bolje rešenje.

Pet minuta kasnije Vujačić je pretio, ali je lopta završila kraj gola Ivana Kostića. Odgovorili su gosti u 35. minutu kada je snažno šutirao Bojović, a brani Popović. Pet minuta kasnije na velikom ispitu našao se Aleksandar Popović koji je dobro reagovao nakon udarca Mirosavljevića.

Kaznio je Partizan pređašnji promašaj u 43. minutu kada je Rikardo Gomeš postigao 21. gol u Superligi ove szeone. Tukao je po lopti glavom, a stativa je bila njegov savetnik za 1:0. Pre toga Lazar Marković je uputio odličnu loptu.

Drugo poluvreme bilo je u znaku Partizana. Crno-beli su u uvodu drugog dela imali nekoliko sjajnih prilika preko Rikarda Gomeša, pretio je i Kvinsi Menig, a gosti su uspevali da odole naletima.

Tako je bilo sve do 54. minuta kada je Miloš Jojić povisio na 2:0. Još jednom je veliki posao odradio Lazar Marković. Proigrao je dobro bivšeg fudbalera Borusije iz Dortmunda, koji je prosledio do Rikarda, a ovaj promašuje loptu. Nakon toga oprobao je Terzić udarac, a odbitak pada na nogu Jojiću za 2:0.

Nije tu stao Partizan. U 65. minutu viđen je odličan prijem Meniga u šesnaestercu, Holanđanin se okrenuo, šutirao, ali je Kostić bio na pravom mestu!

U istom napadu su Jojić i Menig stvorili dobru šansu. Holanđanin je izašao pred Kostića koji je još jednom bio pobednik u direktnom duelu

Samo četiri minuta kasnije Terzić je primio dobru loptu, po levoj strani. Prišao je do gola, pokušao iskosa, ali Kostić još jednom na visini zadatka.

Da završnica bude uzbudljiva pobrinuli su se fudbaleri Mladosti. Milan Bojović smanjuje na 2:1 u 88.

Prelako su došli gosti do prilike, Radivojević je uputio loptu u šesnaesterac, a tamo ju je dočekao bivši fudbaler Partizana.

Samo minut kasnije Partizan je umalo od gotovog napravio veresiju. Vujačić i Miletić su se zbunili odmah nakon primljenog gola. Obradović je izašao sam pred golmana Partizana, promašio je nepromašivo.

Partizan se trijumfom protiv Mladosti vratio na prvo mesto na tabeli Superlige Srbije, koje je prepustio Zvezdi tek na nekoliko sati. 

Crno-beli gostuju Spartaku, dok Zvezda dočekuje Novi Pazar u 26, kolu Superlige Srbije.

Partizan - Mladost 2:1 (1:0)
(Gomeš 43', Jojić 54' - Bojović 88')

89' Partizan je umalo od gotovog napravio veresiju. Vujačić i Miletić su se zbunili odmah nakon primljenog gola. Obradović je izašao sam pred golmana Partizana, promašio je nepromašivo.

88' GOL! Milan Bojović smanjuje na 2:1. Prelako su došli gosti do prilike, Radivojević je uputio loptu u šesnaesterac, a tamo ju je dočekao bivši fudbaler Partizana.

 

85' Partizan ima kontrolu lopte , ali je čini se crno-beli tim svesno oborio ritam igre.

74' Nova dobra lopta Natha za Gomeša, bez opasnosti po Kostića.

69' Odlična šansa za Partizan, Terzić je primio dobru loptu, po levoj strani. Prišao je do gola, pokušao iskosa, ali Kostić još jednom na visini zadatka.

66' Sada je i Baha dobio žuti karton zbog neopreznog starta.

65' Odličan prijem Meniga u šesnaestercu, Holanđanin se okrenuo, šutirao, ali je Kostić bio na pravom mestu! U istom napadu su Jojić i Menig stvorili dobru šansu. Holanđanin je izašao pred Kostića koji je još jednom bio pobednik u direktnom duelu.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

61' Fantastično je Terzić povukao kontru, a  Rikardo nije najbolje zahvatio loptu.

59' Natho je šutirao nakon prekida, bio je blizu okvira gola, ali samo gol-aut.

54' GOL! Jojić se nakon odbitka našao u prilici. Marković je proigrao Jojića, koji vraća do Rikarda, a on promašuje loptu, da bi potom Terzić šutirao, a odbitak dolazi do bivšeg fudbalera Borusije za 2:0.

 

52' Novi dobar napad Partizana koji je znatno rasterećenije počeo poluvreme . Terzić je šutirao, brani Kostić, a u nastavku napada Rikardo je šutirao nakon dodavanja Natha, ipak, bio je izblokiran.

49' Dva puta je bio u prilici da ugrozi golmana rivala Gomeš, a odbrana je dobro reagovala, na kraju je Menig šutirao iz dobre prilike, tik kraj gola Ivana Kostića.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

46' Počelo je drugo poluvreme, prvi napad imaju fudbaleri Mladosti.

PRVO POLUVREME

45+2' - Kraj prvog poluvremena! Partizan je bio bolji rival i zasluženo ima prednost nakon prvog dela igre.

45' Dva minuta produženo je prvo poluvreme.

43' GOL! Partizan vodi! Rikardo Gomeš dolazi do 21. gola u sezoni, na oduševljenje navijača, doneo je olakšanje svima u Humskoj. Marković je uputio centaršut, a  Gomeš glavom uz pomoć stative donosi vođstvo domaćinu!

 

42' Petrov je sada pretrčao Živkovića, a pre nego što je mogao da uputi udarac natrčao je Miletić.

40' Na velikom ispitu našao se Popović, odlična akcija po levoj strani ekipe Mladosti, dolazi do lopte Milosavljević koji je tukao sa desetak metara, siguran golman crno-belih.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

38' Lepo je povukao kontru Kvinsi Menig, nije na vreme video Slobodana Uroševića koji je utrčavao, ponovo bez opasnosti po gol rivala.

35' Konačno prilika na drugoj strani, šutirao je snažno Bojović, tik iznad gola Popovića. Signalizirao je nekadašnji fudbaler Partizana da je golman crno-belih dotakao loptu tom prilikom, ali samo gol-aut.

32' Sada se ređaju prilike pred golom Mladosti. Najnoviju je imao Vujačić, ali je pokušaj crnogorskog fudbalera završio kraj gola Ivana Kostića. 

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

27' Marković je odlično po desnoj strani proigrao Jojića koji je pokušao da proigra saigrača, a mogao je i da šutira. Do sada najbolja prilika za Partizan, samo korner.

25' Obećavajuća prilika za Partizan. Urošević je poslao loptu u šesnaesterac, Baha je nespretno reagovao, crno-beli su tražili jedanaesterac, nakon što je fudbaler Mladosti pogodio sam sebe u ruku, Milan Mitić signalizirao je da se igra nastavi.

 

20' Za sada bez većih testova za golmane oba tima, Partizan je za nijansu bio bolji, ali nijedan tim nije bio  blizu gola u prvih 20 minuta.

16' Sada je oprobao udarac Rikardo Gomeš, ipak, šutirao je preko gola.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

14' Menig je dobio odličnu loptu u prostor, uspeo da stigne do nje pre golmana rivala, pokušao je da proigra na drugoj strani Terzića, ipak samo korner.

13' Zbog oštrog starta nad Milosavljevićem, sankcionisan je Miloš Jojić.

12' Kvinsi Menig je imao dobru šansu po levoj strai, ali su Cvetković i Jovanović uspeli da neugrališu nalet Holanđanina.

9' Radomir Milosavljević dobija prvu javnu opomenu. Oštro je startovao nad Lazarom Markovićem.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

8' Vujačić je nakon centaršuta skočio između trojice igrača gostiju, lopta prolazi kroz peterac. Nije bilo nikoga od domaćih igrača na putu da je usmeri u  gol Kostića.

5' Oslobodio se Partizan pritiska, sada crno-beli imaju kontrolu igre, kruže oko gola rivala, ali za sada bez posla za Kostića.

2' Početak protiče u presingu gostiju, prvi uradac imao jegostujući tim, ali je Popović bez poteškoća uhvatio udarac sa distance.

1' Meč u Humskoj je počeo.

UOČI MEČA

Puleni Aleksandra Stanojevića poraženi su na "Marakani" od ekipe Crvene zvezde 2:0 u "večitom derbiju", a na svom terenu će protiv Mladosti vidati rane prvog ovosezonskog poraza.

Ekipa Dragiše Žunića ne može da računa na Janka Tumbasevića koji će duel propustiti zbog kartona, ali je u Humsku izveo ofanzivan sastav. Najboljem strelcu u istoriji Superlige Srbije Milanu Bojoviću društvo pravi izdanak škole fudbala "parnog valjka" Sava Petrov.

Stanojević se, u odnosu na tim koji je izgubio 166. večiti derbi, opredelio za tri promene. Zdjelar ne igra zbog kartona, na klupu se preselio Siniša Saničanin, a mesto bonusa popunio je Nikola Terzić umesto Nemanje Jovića, dok bi društvo Rikardu Gomešu u špicu trebalo da pravi kapiten Lazar Marković.

REČ TRENERA

Stanojević je najavio da niko neće trpeti posledice zbog poraza u derbiju.

- Igramo sa Lučancima važnu utakmicu. Nije trenutak da pričam, ali ok, niko neće trpeti posledice. U godini u kojoj pobeđujemo treba neko da trpi posledice? Ne, nema razloga da bilo šta radikalno uradim, igraju najbolju domaću i evropsku sezonu u ko zna koliko godina. Igraće oni za koje mislim da su trenutno najbolji. Pogrešio sam u odabiru i to je važilo za taj meč. Ne treba zbog jedne utakmice da se neko menja, bilo bi neozbiljno, značilo bi nepoverenje, a toga nema. Svi su oni želeli, ali nekad se dese određeni trenuci koji su kakvi jesu - rekao je Stanojević.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Dragiša Žunić ističe da su utakmice sa našim najtrofejnijim ekipama prilika da njegovi igrači odigraju rasterećeno:

- Očekuje nas zahtevan i iznad svega težak meč. Suvišno je trošiti reči hvale na račun igre Partizana, jer zaista i u Evropi, a i u domaćem prvenstvu tim Aleksandra Stanojevića postignutim rezultatima i konkretno potvrđuje svoje vrednosti. Veliki respekt prema crno-belima je logičan, ali to ne znači da od mojih igrača ne očekujem da će dati maksimum. Nije floskula, ali ovo su utakmice koje, po nepisanom pravilu, protiv naših najtrofejnih klubova, možemo odigrati bez prevelikog psihološkog opterećenja. Siguran sam da je Partizan tim sa jasno definisanim ambicijama, koji brzo prevazilazi okolnost i posledice poraza. Shodno tome, izostanak Zdjelara koji igra u vrhunskoj formi jeste hendikep, ali Stanojević ima u rotaciji mnogo kvalitetnih igrača. Pokušaćemo da odigramo što je moguće bolje, sa dominantnom željom da pružimo čvrst otpor Partizanu - rekao je trener Mladosti

SASTAVI

PARTIZAN – MLADOST

Stadion Partizana

Sudija: Milan Mitić

Partizan: Popović – Živković, Miletić, Vujačić, Urošević – Jojić, Natho, Terzić, Menig – Marković, Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Mladost: Kostić – Cvetković, Milošević, Mićević, Leković – Baha, Milosavljević, Gordić, Jovanović – Petrov, Bojović. Trener: Dragiša Žunić

BONUS VIDEO: KAO DA SAM JUČE OTIŠAO: Marko Jevtić o povratku u Partizan

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE KAO DA SMO OSVOJILI PEHAR! Gasperini nakon izbacivanja Liverpula iz Lige Evrope