VELIKO I ZASLUŽENO PRIZNANJE: Vujadin Boškov primljen u Kuću slavnih italijanskog fudbala

Novosti online

27. 02. 2022. u 10:56

FUDBALSKA federacija Italije donela je odluku da posthumno izabere legendarnog Vujadina Boškova u Kuću slavnih, saopštio je FK Vojvodina na zvaničnom sajtu.

ВЕЛИКО И ЗАСЛУЖЕНО ПРИЗНАЊЕ: Вујадин Бошков примљен у Кућу славних италијанског фудбала

FOTO: N. Paraušić

Nagrada, ustanovljena sa namerom širenja i afirmacije italijanskog fudbala, na proleće će imati deseto izdanje. Po pravilima, odnosi se na fudbalere i trenere zaslužne za rast i razvoj najpopularnijeg sporta na Apeninima i promociju Italije u svetu.

Komisija, sastavljena od eminentnih novinara, direktora novinskih kuća i predstavnika sindikata štampe, odlučila je ovog puta da mesto u galeriji nezaboravnih obezbedi i Vujadinu Boškovu. Porodica Boškov primiće posebnu Nagradu sećanja.

Koliko je bio priznat i cenjen na Čizmi govori i to da je tamo radio 14 godina. Vodio je Askoli, Empoli, Sampdoriju, Romu, Napoli i Peruđu, a sa timom iz Đenove je osvojio Kup kupova 1991. godine. Ostao je upamćen i kao trener koji je bio zaslužen za debi čuvenog "Princa Rima" Frančeska Totija u Breši 28. marta 1993. godine na stadionu "Mario Rigamonti".

Osim rada u Italiji, Boškov je bio trener slavnog Real Madrida, ali i Fejenorda, Hihona, Serveta. Takođe bio je i selektor Jugoslavije. Igračku karijeru obeležio je u svojoj Vojvodini, a pred kraj je kratko igrao za Sampdoriju i švajcarski Jan Felouz Juventus.

BONUS VIDEO: Najbrže postignuti golovi u UEFA Ligi šampiona

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina