MAJSTORIJA TADIĆA NIJE POMOGLA AJAKSU: "Kopljanici" remizirali u Lisabonu, bez pobednika i u Madridu (VIDEO)

Novosti online

23. 02. 2022. u 21:34 >> 23:12

DUŠAN Tadić je postigao gol za Ajaks, ali to nije bilo dovoljno za trijumf "kopljanika" koji su remizirali u Lisabonu protiv Benfike (2:2).

МАЈСТОРИЈА ТАДИЋА НИЈЕ ПОМОГЛА АЈАКСУ: Копљаници ремизирали у Лисабону, без победника и у Мадриду (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić fenomenalnim golom u 18. minutu posle asistencije Mazrauija uspeo je da dovede tim Erika Ten Haga do prednosti.

Tadić je ostao usamljen na drugoj stativi i dobro dočekao centaršut sa desne strane i pogodio mrežu Odiseasa Vlahodimosa.

Do odlaska na odmor viđena su još dva pogotka, glavni akter je bio Sebastijan Ale. Napadač Ajaksa je u najpre rastužio svoje navijače, a potom obradovao. Prvo je u 26. minutu postigao autogolo, da bi tri minuta kasnije vratio prednost ekipi iz glavnog grada Holandije.

Benfika je u nastavku susreta uspela da poravna rezultat, zahvaljujući Romanu Jaremčuku koji je u 72. savladao Remka Pasvira.

Odluka o tome ko će u četvrtfinale biće doneta u revanšu na "Johan Krojf areni" koji se igra 15. marta.

U drugoj utakmici večeri pobednika nije bilo ni u Madridru, gde su Atletiko i Mančester junajted odigrali 1:1.

Sjajno je počelo po "jorgandžije" koje su do vođstva došli već u 7. minutu kada je Žoao Feliks iz neposredne blizine glavom matirao De Heu.

Nisu "crveni đavoli" imali puno prilika. Tim Dijega Simeonea je odlično stajao na terenu, ali je odbrana prvi put izgubila koncentraciju u 80. minutu kada je rezervista Entoni Elanga odličnim udarcem po zemlji, iskosa sa desne strane savladao Jana Oblaka.

Treba reći da je Atletiko dva puta pogodio prečku, po jednom u prvom i drugom poluvremenu, no slava je to uteha kada se nije ostvario trijumf.

BONUS VIDEO: Najbrže postignuti golovi u UEFA Ligi šampiona

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića