LEGENDA SE BORI ZA ŽIVOT: Pele ostaje u bolnici zbog urinarne infekcije

Tanjug

22. 02. 2022. u 09:50

LEGENDARNI brazilski fudbaler Pele, koji je osam dana u bolnici zbog hemoterapije, ostaće hospitalizovan zbog infekcije urinarnog trakta, saopštila je noćas bolnica "Albert Ajnštajn" u Sao Paolu.

ЛЕГЕНДА СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: Пеле остаје у болници због уринарне инфекције

Foto EPA

Bivši fudbaler, trostruki osvajač Svetskog prvenstva (1958, 1962. i 1970. godine) primljen je u bolnicu 13. februara kako bi nastavio lečenje tumora debelog creva, koji je otkriven prošlog septembra.

Osam dana nakon prijema 81-godišnjeg Brazilca, bolnica je objavila da je tokom rutinskog pregleda otkrila infekciju urinarnog trakta.

- Klinička slika je stabilna i očekuje se da će on biti pušten iz bolnice u narednim danima - navodi se u saopštenju ustanove.

Pele je 4. septembra prošle godine operisan u istoj bolnici radi uklanjanja tumora, koji je otkriven tokom rutinskog pregleda. Zatim je deset dana zadržan na odeljenju intenzivne nege, da bi se nekoliko dana kasnije vratio nakratko zbog teškoća sa disanjem.

U decembru je ponovo bio hospitalizovan dve nedelje zbog hemoterapije.

Poslednjih godina slavni fudbaler imao je problema sa zdravljem, a 2019. godine je primljen u bolnicu zbog kamena u bubregu.

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju