KEJN SRUŠIO SITI: Totenhem utišao "Etihad" i zakuvao šampionsku trku

Č. V.

19. 02. 2022. u 21:12

FUDBALERI Mančester sitija izgubili su u Premijer ligi prvi put još od 30. oktobra 2021. godine kada je ceo plen sa "Etihada" odneo Kristal Palas (0:2). I sada su "građani" svoj teren napustili pognute glave. Ovoga puta Totenhem je slavio sa 2:3.

КЕЈН СРУШИО СИТИ: Тотенхем утишао Етихад и закувао шампионску трку

FOTO: AP/Tanjug

Izabranici Pepa Gvardiole su bili u sjajnoj seriji od 14 pobeda i jednog remija. Ipak, Antonio Konte je uspeo da nađe rešenje kako da zaustavio mašineriju iz Mančestera.

"Pevci" su na ovaj način dodatno zakomplikovali trku za titulu, a sve je do pre nekoliko kola izgledalo kao rešeno. Sada Siti ima šest bodova više, ali i utakmicu više od Liverpula.

Naredio je itaslijanski stručnjak svojim izabranicima da stanu iza lopte i iz kontre napadnu "građane". Donelo je to očigledno rezultat. Igrao se četvrti minut kada je Dejan Kuluševski matirao Edersona i već tada nagovestio uzbudljiv meč.

Lider Premijer lige je još žešće krenuo da napada nakon primljenog gola i to mu se isplatilo u 33. minutu kada je Ilkaj Gundogan doneo izjednačenje.

Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja. Son Heung-Min se drugi put našao u ulozi asistenta, a strelac u 59. minutu je bio Hari Kejn.

Siti je krenuo po novo poravnanje rezultata i to je dodatno otvorilo prostor za kontre Totenhemu. Uspeo je sjajni napadač tima iz Londona da postigne novi gol, ali je on poništen zbog ofsajda, nakon reakcije iz VAR sobe.

To kao da je dodtano dalo krila "građanima". Krenuli su tada na sve ili ništa. Meč je produžen za sedam minuta i kada se činilo da će Ugo Loris i drugovi osvojiti ceo plen drama je dostigla vrhunac. U drugom minutu nadoknade Gabrijel Romero je igrao rukom u kaznenom prostoru i za Entonija Tejlora nije bilo dileme. Posle gledanja snimka pokazao je na belu tački, a siguran egzekutor bio je Rijad Marez.

Digao se "Etihad" na noge, svi su se nadali potpunom perokretu, a onda je usledio muk - Hari Kejn i 2:3. Centrirao je sa desne strane Kuluševski, lopta je stigla do napadača koji je glavom matirao Edersona. Brazilac je samo pogledom ispratio put lopte u mrežu.

Siti sada ima 63 boda, Totenhem je sedmi na tabeli sa 39 bodova.

BONUS VIDEO: NAJVEĆA ATRAKCIJA PRAGA

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PARTIZAN SE OGLASIO O POVREĐENIM IGRAČIMA: Evo kakvo je stanje sa Jovanovićem i Saldanjom