ŠTA JE OVOM ČOVEKU? "Vlahović nije marsovac, mora još puno da uči"

Novosti online

19. 02. 2022. u 07:44

Juventus je kiksnuo, igrao samo 1:1, sa Torinom, a kako su igrali nisu zaslužili ni ti taj jedan bod.

ШТА ЈЕ ОВОМ ЧОВЕКУ? Влаховић није марсовац, мора још пуно да учи

Tanjug/AP

I odmah su krenule kritike na račun najvećeg zimskog pojačanja Dušana Vlahovića, koji već tri utakmice nije dao gol (protiv Sasuola je zaveden kao auto-gol). Italijanski mediji se pitaju da li je ova "stara dama" kadra za velika dela.

A čovek koji je kritikovao Vlahovića, kada je dao gol na debiju Veroni i kasnije protiv Sasuola pomogao da Juventus prođe u narednu rundu Kupa Italije, trener Masimilijano Alegri je možda i najveći krivac.

Promene koje je pravio protiv Torina su blago rečeno katastrofalne, izvukao je iz igre Paola Dibalu (Argentinac se požalio na povrediu) kada su domaći imali prednost, a onda na 1:1 i Dušana preselio na klupu. I ne samo to Alegri kao da je zadovoljan igrom Srbina, koji je sinoć odigrao najlošiji meč u crno-belom dresu.

- Vlahović je odigrao dobro, naišao je na defanzivca kao što je Brener koji mu je zadavao muke. Dušan dolazi iz serije utakmica, potrošio je mnogo energije prethodnih nedelja i meseci. Nije on marsovac, dajmo mu vremena da se adaptira. Fjorentina je dobar tim, ali tamo je navikao da igra uglavnom po jednu utakmicu nedeljno. Ovde je drukčije. Zadovoljan sam onim što je uradio, baš kao i ostatak tima.

Tanjug/AP

 

Novinari su, ipak, insistirali na više detalja kada je u pitanju partija skupocenog pojačanja...

- Borio se, radio puno, ali mora još puno da uči. Kao i ostali igrači. Mora još da raste, da se navikava na neke stvari u našem timu kako bi fizički mogao da izdrži da odigra meč 90 minuta na svaka tri dana. Konkretno večeras trebalo je više da "šeta" Bremera po terenu, da mu ne daje nikakve referentne tačke, jer je u pitanju štoper veoma jak na direktnim loptama. Ali je zato slabiji kad izlazi iz svoje zone komfora".

- Alegri je prokomentarisao i trku za četvrtu poziciju u Seriji A.

"Lacio se vratio, videćemo šta može Fjorentina u narednim utakmicama... Roma je i dalje tu. Mnogo još ima do kraja. Trenutno gledamo samo ka Viljarealu, posle ćemo da se posvetimo Empoliju. To je ono što nas sada zanima", zaključio je iskusni strateg.

BONUS VIDEO: "Kosovo je Srbija" ori se Pragom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna