"SVE PODSEĆA NA 2017" Povratnik u Partizan Marko Jevtović oduševljen atmosferom u crno-belom taboru

M. BLAŽIĆ

05. 02. 2022. u 11:32

SVUDA pođi, u Partizan dođi. Ovom krilaticom su se poslednjih godina vodili mnogi fudbaleri kojima je crno i belo na srcu, a ove zime se pored Ljubomira Fejse, na takav korak odlučio i Marko Jevtović (28).

СВЕ ПОДСЕЋА НА 2017 Повратник у Партизан Марко Јевтовић одушевљен атмосфером у црно-белом табору

FOTO: FK Partizan

Odličnu trogodišnju epizodu u Konji je zamenila loša u Kataru, pa se želja crno-belih lako poklopila sa njegovom ambicijom.

- Bio sam na Istoku samo šest meseci i ne mogu da kažem da sam se vratio, jer to zvuči kao da je korak unazad, a Partizan sigurno nije korak unazad, nego uvek unapred. Lepo se osećam, jer mi je sve poznato, deo igrača, sve one koji rade uz ekipu i drago mi je što sam ponovo u mom klubu. Uzbuđen sam i što ćemo se boriti za titulu, što imamo najviše ambicije i ciljeve, i to mi je jedan od motiva što sam prihvatio poziv ljudi iz kluba.

Jevtović tvrdi da mu sve deluje kao da nije ni odlazio.

- Imam osećaj baš kao i Ljubomir Fejsa, koji je u inostranstvu bio punih 11 godina, kao da sam juče otišao, a danas se vratio u Partizan. Sve vreme sam bio u toku dešavanja, sve pratio, sve znao, čuo se sa igračima telefonom skoro svakodnevno. Dolazio sam im i u posetu kada sam igrao u Turskoj, jer sam stanovao blizu. Pozivali su me da se vratim čak i pre nego što se ozbiljno "zakuvalo", a tek kad se mogućnost pojavila... Posebno drugari koji su sa mnom igrači u prvom mandatu, pa i navijači su slali poruke na društvenim mrežama. Beograd je moj grad, Partizan moj klub i otuda sam veoma srećan što sam ponovo deo priče.

U aktuelnom igračkom kadru crno-belih su sada tri fudbalera koji su se u maju 2017. radovali duploj kruni. Uz Jevtovića su tu Bojan Ostojić i Nemanja Stevanović.

- Nadam se da ćemo ponovo obradovati navijače na taj način. Dupla kruna iz 2017. godine je posebna u sećanjima svih nas, ta energija koja nas je nosila, vukla tokom cele sezone, posebno u prolećnom delu. Posle je došla i ta proslava, korteo i smatram da mi je to najlepši period u karijeri, Vidim da se slična energija oseća i sada, u ekipi i stručnom štabu, da je sve na maksimalnom nivou.

Preporučio se Partizanu svojevremeno igrama i sjajnim golom u dresu Novog Pazara, a i u Turskoj je prošle godine postigao gol koji je proglašen najboljim u sezoni.

- Ako mene pitate, bolje je postići pet golova sa linije, nego jedan takav, ali je činjenica da sam u dresu Konjespora postigao gol sezone i to u poslednjim minutima. To je sada samo lepa prošlost, nešto što treba da imaš u glavi i si-viju, ali od toga se ne živi.

Mnogi ovu ekipu porede sa onom iz 2017.

- Rekoh već, oseća se ta neka energija koja je potrebna za uspeh. Za nas koji smo gledali sa strane prvih šest meseci, sličnost je frapantna, Kao da možeš da "napipaš" istovetne događaje. Od razvoja situacije u ligi, atmosfere u timu do trenerske sličnosti. Pričao sam i sa igračima i delimo isto mišljenje. Naravno, potrebno je nastaviti u istom ritmu i na proleće, jer tek slede veliki izazovi.

Ulazak u formu, po njegovim rečima, ne bi trebalo da predstavlja problem.

- Individualno sam trenirao, ali mi je potreban izvestan period sa timom kako bih odradio nešto specifično, nešto što nisam mogao tokom samostalnih treninga. Nadam se da ću već u narednom meču imati određenu minutažu, pa da u predstojećih desetak dana budem spreman da pomognem. Bazu imam, ali potrebno je ipak malo vremena da se uhvati timski korak - zaključio je Jevtović. 

BONUS VIDEO: "Kao da sam juče otišao"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista