KARAĐORĐEVA ZVEZDA UMESTO PETOKRAKE? Hoće da peti put menjaju grb FK Crvena zvezda?! (FOTO)

Novosti online

29. 01. 2022. u 15:52

NA internetu se pojavila informacija koja je izazvala veliku pometnju među navijačima FK Crvena zvezda, ali i ne samo njima.

КАРАЂОРЂЕВА ЗВЕЗДА УМЕСТО ПЕТОКРАКЕ? Хоће да пети пут мењају грб ФК Црвена звезда?! (ФОТО)

FK Crvena zvezda

Naime, jedan tvit o navodnoj promeni Zvezdinog grba privukao je ogromno interesovanje.

 

O tome svedoči i i više stotina "retvitova", i više stotina "lajkova", a ta objava, uz grafički prikaz idejnog rešenja za novi grb Crvene zvezde, glasi ovako:


- Postoji ideja da na grbu Crvene zvezde zasija Karađorđeva zvezda umesto komunističke petokrake. Ako bude tako, obećavam da ću početi da navijam za crveno-bele.

Ipak, kako ne postoji nijedna zvanična informacija s Marakane o nameri da se dogodi i peta promena grafičkog rešenja za grb Crvene zvezde, ovu "inicijativu" treba uzeti s velikom dozom rezerve.


Inače, Crvena zvezda je svoj prvobitni grb imala pet godina, do 1959, potom je punih 45 godina na snazi bilo najpoznatije rešenje, da bi 1995. privremeno i plava boja bila uvedena u grb, što je potrajalo do 2011. Tada se vratio "čuveni grb", samo malo modernije stilizovan, uz dve dodate zlatne zvezdice od kojih svaka predstavlja po deset šampionskih titula.

Grb FK Crvena zvezda kroz istoriju / Foto: Vikipedija

Grb Crvene zvezde je 2019. promenjen i četvrti put, kako bi mu se dodala još jedna zlatna zvezdica, zbog 30 titula prvaka države.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna