ĐOKOVIĆ SE OKREPIO NA OSTROGU! Mitropolit Joanikije poželeo Novaku da se što pre vrati na teren i nastavi sa pobedama (FOTO)

V. KADIĆ

22. 01. 2022. u 17:14

OKREPIO se juče kraj ćivota Svetog Vasilija Ostroškog Novak Đoković, nakon višednevne iscrpljenosti zbog drame koju je preživeo u dalekoj Australiji.

ЂОКОВИЋ СЕ ОКРЕПИО НА ОСТРОГУ! Митрополит Јоаникије пожелео Новаку да се што пре врати на терен и настави са победама (ФОТО)

FOTO: Veliša Kadić/Vasilije nikitović/Mitropolija Crnogorsko-primorska

Blagodat Čudotvorca dalo mu je novu snagu i energiju pred nova dokazovanja. U Ostrogu, genije belog sporta sreo se sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem i bratijom manastira.

- Blagoslovite, vladiko - izustio je Nole dok je prilazio mitropolitu.

- Bog te blagoslovio. Dobro nam došao. Želim da se što pre vratiš na teren i ponovo počneš da se baviš onim po čemu si proslavio ne samo sebe već svoj narod i državu - rekao je vladika Joanikije, prenoseći radost sveštenstva, monaštva i celog naroda.

A onda je Novak napravio nekoliko koraka i u molitvenoj tišini pristupio svetitelju.

Neko od vernika sa radošću izusti da su mu trebale grudi Svetog Vasilija.

- Priložio je na njih svoju glavu. Iz Ostroga naš Nole krenuće u nove pobede - čulo se u ostroškoj pešteri u kojoj se obreo i gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević.

- Dobro nam došao, šampione! Čekamo te u Nikšiću. Voli te tvoj grad - rekao je Kovačević uz čvrst zagrljaj.

- Upravo ovih dana planirao sam da obavim veliki broj razgovora sa građanima Nikšića. Počeo sam od počasnog. Velika je radost moja u susretu sa našim Novakom pod Ostrogom.

Prvi teniser sveta, čiji koreni vode poreklo iz Jasenovog Polja kod Nikšića, minulog septembra proglašen je za počasnog građanina Nikšića. Inicijativa je potekla upravo od Marka Kovačevića, gradonačelnika.

- Mi iz Nikšića imamo poseban razlog da budemo ponosni na sve što je dosad uradio, jer njegova porodica potiče sa teritorije naše opštine i on to ističe sa ponosom. Mislim da će nama biti veća čast što ga proglašavamo počasnim građaninom nego njemu samom - poručio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati