NOVA NAMEŠTALJKA U SRPSKOM FUDBALU? UEFA poslala dokaze, ovo je sumnjiv meč...

Novosti online

22. 12. 2021. u 09:48

STAVLjENA je zavesa na fudbalsku jesen u Srbiji, ali UEFA sprema drugi čin.

НОВА НАМЕШТАЉКА У СРПСКОМ ФУДБАЛУ? УЕФА послала доказе, ово је сумњив меч...

FOTO: Depositphotos

Kako javlja "Sport klub", UEFA je navodno poslala dopis u FSS da je sporan meč Prve lige Srbije koji su odigrali Železničar iz Pančeva i Timok iz Zaječara (3:2).

Kako navode, sumnja je bazirana na osnovu kvota, koja je od jutra do početka meča u 16.30 intenzivno padala na pobedu domaćeg tima.

Najniži nivo kvota je dostigla neposredno uoči prvog zvižduka sudije, inače dame Jelene Cvetković, a navodno je identifikovan i neobično veliki broj uplata na pobedu Železničara u prvom poluvremenu.

I oba ishoda su bili prema očekivanjima i uplatama na kladionicama - Železničar je u konačnom zbiru pobedio sa 3:2, a istovremeno je i prvih 45 minuta rešio u svoju korist (2:0).

Kako se prenosi, Disciplinska prijava odnosi se na četvoricu neimenovanih fudbalera Timoka koji se terete da su neuobičajenim radnjama pomogla rivalu da dođe do tri boda.

Poslednjih meseci, na osnovu prijave iz UEFA, saslušano je više neposrednih svedoka utakmice u Pančevu i sakupljeno obilje dokaznog materijala. Opsežnu akciju vodio je Svetislav Đurović, oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije.

Saslušao je i zatražio pisana izjašnjenja fudbalera i trenera Timoka, na čelu sa Vojkanom Rajčićem, sada već bivšim šefom struke Zaječaraca, ali je sadržaj tih izjava zasada strogo čuvana tajna.

Zanimljivo je da je Timok u međuvremenu raskinuo ugovore sa nekoliko "obeleženih" fudbalera, a celokupnim slučajem, po slovu zakona, baviće se Disciplinska komisija FSS i njen predsednik Ivan Nikolić.

Pred četvoročlanim telom našlo se nekoliko sličnih predmeta i u prolećnom delu prošle sezone. Čačanskom Borcu i Jagodini sredinom aprila je oduzeto po šest bodova, uz finansijsku kaznu od ukupno 10 miliona dinara.

Na utakmicama Železničar - Trajal i Trajal - Sloga Kraljevo nije utvrđena povreda integriteta takmičenja, iako je i tu bilo sumnji.

Poslednji predmet je, ipak, za nijansu drugačiji je od prolećnih. Činjenica da se klub, u međuvremenu, raskidima ugovora ogradio od celokupnog slučaja, uvodi priču u polje sumnjivih radnji i nedvosmislene povrede integriteta takmičenja.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024