FIORENTINA PRESEKLA, OVO JE ČEKAO CEO SVET! Dušan Vlahović obara transfer rekord

D. N.

15. 12. 2021. u 19:58

DUŠAN Vlahović je pred rastankom sa sadašnjim klubom, a Fiorentina će na tome prilično zaraditi. Možda već za dve sedmice, kada počinje zimski prelazni rok.

ФИОРЕНТИНА ПРЕСЕКЛА, ОВО ЈЕ ЧЕКАО ЦЕО СВЕТ! Душан Влаховић обара трансфер рекорд

FOTO: Tanjug/AP

Tome u prilog idu i najnovije informacije koje je stižu iz Italije.

Podsetimo, pomenuti 21-godišnjak je oduševio Evropu svojim napadačkim sposobnostima, pokazivao ih je i pokazuje ih i dan danas u dresu kluba (s kojim ne želi da produži saradnju koja je predviđena da traje još godinu i po dana), ali i u dresu Srbije, s kojom je izborio direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje će se u Kataru održati 2022. godine.

Spominjalo se najpre da mu je cena 50 miliona evra, pa 60, a zatim i da će "ili 70 ili 80 miliona evra Fiorentina" od njega zaraditi. Ali, to je sve sada prošlost.

Dušan Vlahović / FOTO: Tanjug / AP

Naime, kako javlja "Gazeta delo sport", ako neko želi da dovede Vlahovića ove zime, moraće mnogo da "isprazni svoju kasu".

U tekstu čuvenog italijanskog dnevnog lista se, pored ostalog, navodi sledeće:

"Fiorentina neće prodati svog napadača u januaru, iako postoje ozbiljne namere iz Premijer lige. Štaviše, (Antonio) Konte (trener Totenhema) je lud za njim.

Mnogo je govora o Dušanu Vlahoviću ovih dana, ali malo je onih o tome da će produžiti vernost Fiorentini. A 'ljubičasti' su sada i doneli odluku:

Osim ako se u januaru ne dogodi neka senzacionalna ponuda, u rangu od 100 miliona evra, radiće se na tome da se Vlahovićev transfer u neki drugi klub realizuje tek u junu 2022".

Najskuplji transferi srpskih fudbalera

Ako Vlahović pređe u neki od evropskih velikana za pomenutu sumu, to će biti ubedljivo najskuplji transfer nekog igrača u istoriji srpskog fudbala.

Evo i koji naši fudbaleri drže vrh te liste:

10. mesto - Aleksandar Mitrović (Anderleht - Njukasl) 18,5 miliona evra

9. mesto - Nikola Maksimović (Torino - Napoli) 21 milion evra

8. mesto - Luka Jović (Benfika - Ajntraht) 22,34 miliona evra

7. mesto - Aleksandar Kolarov (Lacio - Mančester siti) 23,86 miliona evra

6. mesto - Aleksandar Mitrović (Njukasl - Fulam) 24,7 miliona evra

3. mesto - Savo Milošević (Saragosa - Parma) 25 miliona evra

3. mesto - Nemanja Matić (Benfika - Čelsi) 25 miliona evra

3. mesto - Lazar Marković (Benfika - Liverpul) 25 miliona evra

2. mesto - Nemanja Matić (Čelsi - Mančester junajted) - 44,7 miliona evra

1. mesto - Luka Jović (Ajntraht - Real Madrid) - 60 miliona evra

Luka Jović / Foto: Tanjug / AP

Zašto najveći klubovi žele Vlahovića?

Činjenica da je, bar zasada, prilično uporan u stavu da ne želi da novi ugovor s "violom", ali i da je pritom krajnje profesionalno posvećen svojim klupskim obavezama, o čemu svedoče istinske Vlahovićeve bravure, pa i dva gola minulog vikenda, uključujući jedan maestralni, dovela je do toga da mladog špica traže mnogi velikani evropskog fudbala.

Pominjali su se još letos Totenhem i madridski Atletiko, potom su u prvi plan redom izbijali Juventus, pa Pari Sen Žermen, da bi pre tri sedmice engleski "Dejli mejl" javio da Mančester junajted želi da dovede Dušana Vlahovića, a italijanska "Republika" navela da bi ipak mogao u Mančester siti. Ipak, izgleda da je u celoj priči jedino tačno da se seli u Englesku. A tamo ga željno iščekuju navijači Arsenala, čiji je napad u priličnom haosu. Tolikom, da je kapitenu skinuta traka.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Vlahovićev put do svetske elite

Podsetimo, Dušan Vlahović je rođen 29. januara 2000. u Beogradu, ponikao je u Partizanu, iz kog je 1. jula 2018. prešao u Fiorentinu kada je njegova tržišna vrednost bila procenjena na milion evra, ali je klub iz Firence platio dvostruko više, da bi obezbedio potpis supertalentovanog napadača kog su hteli i drugi klubovi. 

Sada je on višestruko skuplji, a tome su doprinele i fantastične igre u Italiji, gde je nedavno Vlahović oborio "neoborivi rekord", ali i u reprezentaciji Srbije, u čijoj je omladinskoj selekciji šest puta bio strelac na 11 utakmica, dok je u "A" timu "orlova" dao sedam golova na 14 mečeva.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili